Van Vleuten dacht dat ze won, Kiesenhofer won écht en Kopecky mist net een medaille.
Volledig scherm
Van Vleuten dacht dat ze won, Kiesenhofer won écht en Kopecky mist net een medaille. © ANP/BELGA

“Ik wist wél dat er nog iemand voorop was”: tegenstrijdige berichten uit Nederlands kamp na fiasco in wegrit, amateurrenster Kiesenhofer pakte goud

Olympische SpelenSensatie in de olympische wegrit voor vrouwen, want amateurrenster Anna Kiesenhofer (30) heeft in Tokio het goud veroverd. De Oostenrijkse hield sterk stand na een vroege vlucht. Een minder positieve hoofdrol was weggelegd voor Nederland, dat met vier favorieten aan de start stond maar nooit echt als een team acteerde. Annemiek van Vleuten (zilver) juichte alsof ze goud pakte - en dat dacht ze ook. De renster wist niet dat Kiesenhofer nog voorop was. Haar landgenote Marianne Vos blijkbaar wél, zei ze zonet. 

89 reacties

 • Siegrid Dero

  2 maanden geleden
  nederlanders en communicatie dat ging toch handi n hand? Ze doen niet anders dan praten. Zowel op de vrouwenwegrit als in het mountainbiken doet het gebrek aan duidelijke communicatie hen de das om.
 • Herman Van Arendonk

  2 maanden geleden
  Proficiat Kiesenhofer. Van Vleuten kon er waarschijnlijk niets aan doen dat ze niet wist dat er nog een vluchter vooruit zat. Ik denk dat de NL coach daarvoor verantwoordelijk is. Ook hadden ze Vollering en Vos tempo moeten laten maken, dan hadden die andere twee het in de finale af kunnen maken. Van Vleuten blijft een absoluut fenomeen op de fiets. Zo'n erelijst halen er niet veel.
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  nederland amateurs.Kunnen we niet zeggen,maar één ploeg stond er ook niet.Geen eendracht.Maar ze hebben toch zilver.Moet altijd goud zijn,zulk een team
 • Patrick kil

  2 maanden geleden
  De waarheid is heel simpel. Zowel Van Der Breggen als Vos hadden maar 1 doel en dat was Van Vleuten mag geen goud pakken. Die zogenaamde bondscoach Gunnewijk eet uit de ruif van SD Worx en had 2 knechten moeten meepakken. Bv toprensters als Brand en Van Dijk die hun botten wel willen afdraaien voor een landgenote. Het valse lachje van de heilige Anna sprak boekdelen.
 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Ik ben stiekem blij dat ook Nederlanders kunnen blunders maken, maar zowel bij de mannen als bij de vrouwen deden alleen de Belgen het werk, dit is de waarheid en mag gezegd worden.
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.