Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Ik leef niet in angst om besmet te raken”: Nina Derwael en andere gymnasten namen intrek in olympisch dorp

Olympische SpelenNina Derwael telt de dagen af. Nog vier keer slapen en dan begint ze aan de kwalificaties in de artistieke gymnastiek. Intussen kan ze op de Olympische Spelen wennen aan het leven in het olympisch dorp: “Ik leef niet in angst om besmet te raken, ik houd me aan de regels.” Ook de andere Belgische atleten in Tokio maken zich geen grote zorgen: “We letten goed op.”

1 reactie

 • patrick libotton

  1 jaar geleden
  Slimme meiden, gefeliciteerd met zoveel verantwoordelijkheidsgevoel! Heb net gelezen dat de cultuursector klaagt dat men hun durft te vragen om gevaccineerd te worden! Het is een voorrecht in een maatschappij als de onze te morgen leven, gratis en voor niks gevaccineerd. Succes in Tokio ...Jullie zijn al winners...wat ook de uitkomst!
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  149

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 1. Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaanse invloed in Europa en Azië

  Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaan­se invloed in Europa en Azië

  De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Peking, waar hij de Chinese leider Xi Jinping heeft ontmoet en de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen zal bijwonen. Dat heeft het Russische persagentschap TASS gemeld. Poetin sprak bij deze topontmoeting over “de ongekend nauwe betrekkingen” tussen beide landen. Hij zei dat de banden van Rusland met China “zich voortvarend ontwikkelen op de weg naar vriendschap en een strategisch partnerschap”.