Volledig scherm
© AFP

Houdt Dirk Van Tichelt judo voor bekeken?

JudoHet ziet ernaar uit dat Dirk Van Tichelt op z’n 36ste het judo voor bekeken houdt. Vrijdag roept hij de pers bij elkaar om vermoedelijk zijn afscheid aan te kondigen. De Kempenaar sukkelt al langer met blessures en een olympisch ticket voor Tokio leek onbereikbaar geworden.

 1. Chef de Mission Spahl bereidt Team Belgium op alle scenario's voor: “Voor bepaalde atleten is het uitstel net een voordeel”
  Olympische Spelen

  Chef de Mission Spahl bereidt Team Belgium op alle scenario's voor: “Voor bepaalde atleten is het uitstel net een voordeel”

  Sinds eind maart werd beslist om de Olympische Spelen een jaar uit te stellen, hebben Olav Spahl en zijn team alle mogelijke scenario's voorbereid. “We willen Team Belgium volgende zomer in de beste omstandigheden naar Tokio brengen en het daar in de best mogelijke omstandigheden laten presteren”, verklaart de Chef de Mission in een donderdag gepubliceerde nieuwsbrief.
 2. Internationaal Olympisch Comité verzekert: “Landen zullen niet geweerd worden van Olympische Spelen vanwege hoge coronacijfers”
  Olympische Spelen

  Internatio­naal Olympisch Comité verzekert: “Landen zullen niet geweerd worden van Olympische Spelen vanwege hoge coronacij­fers”

  Een land zal in zijn geheel niet van de Olympische Spelen in Tokio worden uitgesloten omdat het te veel coronabesmettingen telt. Dat bevestigde de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Thomas Bach, woensdag in een gesprek op Instagram met de Duitse speerwerper Johannes Vetter. De Spelen werden vanwege de coronapandemie met een jaar uitgesteld tot volgende zomer (23 juli-8 augustus 2021).
 1. PORTRET. Diego Maradona, geniale voetballer die ten onder ging aan drank en drugs
  Play

  PORTRET. Diego Maradona, geniale voetballer die ten onder ging aan drank en drugs

 2. Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijkste fases
  Play

  Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijk­ste fases