Daniil Medvedev had het zwaar tijdens zijn partij tegen Fabio Fognini.
Volledig scherm
Daniil Medvedev had het zwaar tijdens zijn partij tegen Fabio Fognini. © AFP

Hitte zorgt voor moordende omstandigheden op tennisbaan, organisatie grijpt in: matchen starten pas vanaf 15 uur

OLYMPISCHE SPELENDe weersomstandigheden in Tokio spelen de tennissers flink parten op de Olympische Spelen. Paula Badosa werd per rolstoel afgevoerd, Novak Djokovic klaagt en Daniil Medvedev laat met enkele scherpe uitspraken niets aan de verbeelding over. De ITF grijpt nu in door het startuur van de eerste wedstrijden te laten verlaten naar 15 uur.

17 reacties

 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  En wat met het WK voetbal binnenkort? In de winter wel ok?
 • Jeroen DeBaere

  1 jaar geleden
  Wanneer het schematisch kan, waarom de wedstrijden dan niet s'avonds spelen ? T kan de matchen en de spelkwaliteit alleen maar ten goede komen. Publiek is er toch niet. Kan het niet, dan zullen ze de wedstrijden wel in de hitte afhandelen op professionele wijze. Ze kunnen het alleen maar vragen, hé!!!
 • Sharon Vandewaetere

  1 jaar geleden
  Misschien bij de volgende OS beter nadenken waar ze die laten plaatsvinden?
 • jozef van riel

  1 jaar geleden
  Waarom niet, zoals de triatlon, om 6 uur 's morngens?
 • roger gilis

  1 jaar geleden
  Zonder publiek, start dan om 22.00 uur.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Totalitair regime en weinig democratisch, maar van ‘Duitse verhevenheid’ is in China geen sprake: sporthistoricus beoordeelt vergelijking met nazi-Spelen
  Winterspelen
  10

  Totalitair regime en weinig democra­tisch, maar van ‘Duitse verheven­heid’ is in China geen sprake: sporthisto­ri­cus beoordeelt vergelij­king met na­zi-Spe­len

  Het waren straffe woorden, die schaatsfenomeen Nils van der Poel uitsprak toen hij Peking vergeleek met de beruchte ‘Nazi-Spelen’ van Berlijn 1936. Maar heeft hij gelijk? Met sporthistoricus Roland Renson doken we terug in de tijd: “Er zijn raakpunten, maar het idee van de Duitse fascistische suprematie was heel anders.”