Svetlana Gomboeva.
Volledig scherm
Svetlana Gomboeva. © El Tiempo

Hitte in Tokio teistert handboogschutters: Russin zakt in elkaar

Olympische SpelenDe temperaturen op de Olympische Spelen in Tokio eisen hun tol. Tijdens de kwalificaties zakte de Russin Svetlana Gomboeva na haar laatste pijl in elkaar. 

6 reacties

 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Enkele open partytenten naast elkaar konden veel verhelpen maar ja
 • Lucien Decoorne

  2 maanden geleden
  Zonder conditie kunt ge nooit een goede topprestatie leveren, een nacht slecht slapen en ge kunt het al vergeten. Persoonlijk ondervonden. Sigaretten en drank, ook dat mag je vergeten.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Om te kunnen schieten moet je niet echt een conditie hebben, dat maakt wel verschil.
 • Feline Noé

  2 maanden geleden
  Wat een mooi atleet, 35 is nog niet zo warm, maar voor sommige mensen uit een koude regio is dat blijkbaar over hun limiet
 • Erik De Muynck

  2 maanden geleden
  Welke zot sport er nu bij 35 graden? Moest verboden worden.
 1. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
 2. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.