REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Het sprookje blijft duren! Belgian Lions 3x3 meteen naar halve finales na straffe zege tegen Polen én het verlies van Nederland tegen Letland

Olympische SpelenWie had dit durven dromen? De Belgian Lions 3x3 hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. De Belgen wonnen deze ochtend zelf van Polen na een heerlijke buzzer beater in de kwartfinales op de Olympische Spelen. Deze middag won Letland van Nederland, waardoor de Lions nog over onze noorderburen springen in het klassement. Halve finale dus, een ferme stunt! Daarin zullen ze het opnemen tegen Letland, dat in hun kwartfinale Japan versloeg.

9 reacties

 • guy raeymakers

  1 jaar geleden
  Respect jongens allemaal amateurs en alles zelf geregeld.
 • Albert Luyts

  1 jaar geleden
  die hebben Belgié op de kaart gezet prachtige ploeg
 • Johan hendrickx

  1 jaar geleden
  Fantastisch, en dit voor in feite 4 amateurs.. Veruit dé grootste verrassing!
 • karel adams

  1 jaar geleden
  En dit zonder steun van Belgische basketbal bond . Neen liefst geld steken in an Wauters ( was wel goed , maar krijgt nu reisje cadeau van heren van bond )
 • jans van Oosten

  1 jaar geleden
  Redelijk lucky dus
 1. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.