REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Het sprookje blijft duren! Belgian Lions 3x3 meteen naar halve finales na straffe zege tegen Polen én het verlies van Nederland tegen Letland

Olympische SpelenWie had dit durven dromen? De Belgian Lions 3x3 hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. De Belgen wonnen deze ochtend zelf van Polen na een heerlijke buzzer beater in de kwartfinales op de Olympische Spelen. Deze middag won Letland van Nederland, waardoor de Lions nog over onze noorderburen springen in het klassement. Halve finale dus, een ferme stunt! Daarin zullen ze het opnemen tegen Letland, dat in hun kwartfinale Japan versloeg.

9 reacties

 • guy raeymakers

  2 maanden geleden
  Respect jongens allemaal amateurs en alles zelf geregeld.
 • Albert Luyts

  2 maanden geleden
  die hebben Belgié op de kaart gezet prachtige ploeg
 • Johan hendrickx

  2 maanden geleden
  Fantastisch, en dit voor in feite 4 amateurs.. Veruit dé grootste verrassing!
 • karel adams

  2 maanden geleden
  En dit zonder steun van Belgische basketbal bond . Neen liefst geld steken in an Wauters ( was wel goed , maar krijgt nu reisje cadeau van heren van bond )
 • jans van Oosten

  2 maanden geleden
  Redelijk lucky dus
 1. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.
 2. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”