De Belgian Cats na de pijnlijke uitschakeling.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgian Cats na de pijnlijke uitschakeling. © Photonews

“Het lijkt erop dat Tokio voor de Cats hun Waterloo was, mogelijk met de bondscoach in de rol van Napoleon”

Olympische SpelenDoodzonde was de uitschakeling van de Belgian Cats op de Olympische Spelen. Zeker omdat Tokio al een klein mirakel was voor een minuscule basketnatie als België en te vrezen valt dat hun olympisch avontuur eenmalig was. Waarom zo pessimistisch? Onze basketwatcher Valerie Hardie legt uit. 

6 reacties

 • Francky Libbrecht

  1 maand geleden
  Resultaten van de Belgische jeugd al gezien? Er is dus wel degelijk hoop. Parijs wat te vroeg maar daarna...
 • willems michel

  1 maand geleden
  Een parcours met de USA alleen in de finale had toch beter gemoeten.
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Inderdaad , toch een topprestatie. Ze hebben al veel gepresteerd. En weet, bij elke overwinning is er ook een verliezer. Chapeau girls!!!!
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Heel goed gepresteerd Cats, verliezen met 1 puntje doet heel veel pijn.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Er zit zo weinig vechtlust in àl onze athleten, hoe komt dat nu toch ?
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.