Joachim Gérard.
Volledig scherm
Joachim Gérard. © BELGA

Het leven van Joachim Gérard hing aan een zijden draadje na hartstilstand op Olympische Spelen: “Ik prijs me gelukkig dat ik er nog ben”

Paralympische Spelen“Ik bedank de dokters die mijn leven gered hebben.” Op een persmoment in Charleroi deed rolstoeltennisser Joachim Gérard (33) voor het eerst zijn relaas over zijn hartstilstand tijdens de Paralympische Spelen - het was kantje boord. Gérard kreeg na de inplanting van een defibrillator intussen groen licht om zijn carrière voort te zetten: “In Parijs 2024 wil ik ‘revanche’ nemen met paralympisch goud.”

0 reacties

 1. REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywoodfilm”
  Play
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywood­film”

  De olympische gouden medaille van hockeyer Thomas Briels ging van kinderhand tot kinderhand, even konden ze sportieve roem tastbaar aanraken. Met Briels als gastspreker had het BOIC op ‘Olympic Day’ een Franstalige schoolklas uit Genappe uitgenodigd voor een unieke leerdag over de olympische waarden, met soms een grappige noot: “Weten jullie hoeveel medailles België in Tokio won? Zestien? Neen, dat is voor Parijs.”