De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbart is geselecteerd om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbart is geselecteerd om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. © AP

HET DEBAT. Moeten transgender sporters kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen?

Atlete Laurel Hubbard is geselecteerd voor het Nieuw-Zeelandse damesteam gewichtheffen dat uitkomt op de Olympische Spelen in Tokio. De 43-jarige Hubbard nam deel aan herenwedstrijden voordat ze in 2013 van geslacht veranderde en wordt de eerste transgender die uitkomt op de Spelen. Hoewel haar testosteronwaarden onder de vereiste drempel liggen, zeggen critici dat ze tal van fysieke voordelen heeft. Wat denk jij? Moet een transgender atlete kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Dit is jullie mening.

18 reacties

 • Benny Coomans

  3 weken geleden
  als mannen en vrouwen gelijk zijn waarom dan nog aparte sportcompetities, iedereen gelijk voor de wet, alle sportcompetities genderloos
 • Buelens Luc

  1 maand geleden
  Maak eern vrouwencompetitie en een "open" competitie. Vrouwencompetitie alleen biologische vrouwen en open competitie iedereen toegelaten.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Ge kunt niet tussen twee stoelen zitten. Ik beaam de visie van Dhr Ceulemans
 • Bart Lauwers

  1 maand geleden
  Valt me op dat diegene die enorm staan te roepen om gelijkheid tussen mannen en vrouwen , nu opeens weer een aparte categorie willen voor vrouwen !? Persoonlijk vind ik het niet kunnen dat een man ooit deelneemt aan een vrouwencategorie , wegens fysisch niet gelijk van geboorte af ... oei , ben ik nu seksistisch !?
 • Danny Domen

  1 maand geleden
  Geef ze een aparte klasse en enkel mits er een minimum aan kandidaten zijn.
 1. HET DEBAT. Moeten transgender sporters kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen?

  HET DEBAT. Moeten transgen­der sporters kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen?

  Atlete Laurel Hubbard is geselecteerd voor het Nieuw-Zeelandse damesteam gewichtheffen dat uitkomt op de Olympische Spelen in Tokio. De 43-jarige Hubbard nam deel aan herenwedstrijden voordat ze in 2013 van geslacht veranderde en wordt de eerste transgender die uitkomt op de Spelen. Hoewel haar testosteronwaarden onder de vereiste drempel liggen, zeggen critici dat ze tal van fysieke voordelen heeft. Wat denk jij? Moet een transgender atlete kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele atleten en experts ervan vinden.
 1. Recordaantal besmettingen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Recordaan­tal besmettin­gen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Vandaag telt Tokio 2.848 nieuwe coronabesmettingen, het hoogste dagaantal ooit en vier keer het gemiddelde aan het eind van vorige maand. Binnen de olympische bubbel lijkt de situatie veel beter onder controle. In Tokio lag de positiviteitsratio op 30 procent, bij de aankomsten op de internationale luchthavens van Japan lag de positiviteitsratio tussen 1 en 25 juli op 0,08 procent. In dezelfde periode werd onder de atleten en bezoekers van de Spelen een positiviteitsratio van 0,02 procent opgetekend. “We houden het testniveau heel hoog en de besmettingsgraad heel laag”, verzekerde Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité.

Olympische Spelen