Finn Florijn testte positief op het coronavirus.
Volledig scherm
Finn Florijn testte positief op het coronavirus. © REUTERS

HERBELEEF DAG 1. Onze journalist in HLN LIVE: “Bach bevestigde dat Spelen aan zijden draadje hingen” - Vierde coronageval in Nederlandse ploeg

5 reacties

 • patrick feyen

  4 maanden geleden
  Macron die aanwezig is, maar in eigen land de mensen terug zijn wil zal opleggen. Als men besmettingen wereldwijd wil verspreiden, dan is dit ideaal niet?
 • Gilbert Vermeersch

  4 maanden geleden
  Niet tegen staande beperkingen, inkorten wegens COVID Het slot van de ceremonie was, vol symboliek. Mèt oa. Ravel, Zonnebloemen, dank aan de zorg..tot het aansteken van de vlam in dat klasse kunstwerk. De allermooiste tot hiertoe. Chapeau Tokyo om dit te brengen in toch nog steeds sombere tijden.
 • Edmond Vanderhallen

  4 maanden geleden
  Lelijke openingsceremonie van OS in Tokyo. Irritant en oervervelende muziek, slechte belichting bij intrede atleten (die schaduwen op grijze vloer!), enz. Ook de commentaar op de VRT was barslecht. xxx maal fout gezever over manga stripverhalen, afwijken naar er niets toedoende details, “t jong volkske” benoemen…man man man..triestig
 • bernard vermeulen

  4 maanden geleden
  De pakjes van Belgie hadden op zijn minst de driekleur moeten bevatten, zo zie je de helft kent de Brabançonne niet de anderen vergeten de driekleur.
 • Rik Vangaal

  4 maanden geleden
  Zijn olympischespelen, ooit door de Coubertin gepropageerd, nog van deze tijd? Kijk hoeveel miljarden Griekenland daardoor verloor. Prestige en nationalisme. Meer niet. Interesseert me al lang niet meer. En met resoect maar, kogelstoten en dchijfwerpen is dat nu echt zo populair onder de volkeren?
 1. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.