Finn Florijn testte positief op het coronavirus.
Volledig scherm
Finn Florijn testte positief op het coronavirus. © REUTERS

HERBELEEF DAG 1. Onze journalist in HLN LIVE: “Bach bevestigde dat Spelen aan zijden draadje hingen” - Vierde coronageval in Nederlandse ploeg

5 reacties

 • patrick feyen

  2 jaar geleden
  Macron die aanwezig is, maar in eigen land de mensen terug zijn wil zal opleggen. Als men besmettingen wereldwijd wil verspreiden, dan is dit ideaal niet?
 • Gilbert Vermeersch

  2 jaar geleden
  Niet tegen staande beperkingen, inkorten wegens COVID Het slot van de ceremonie was, vol symboliek. Mèt oa. Ravel, Zonnebloemen, dank aan de zorg..tot het aansteken van de vlam in dat klasse kunstwerk. De allermooiste tot hiertoe. Chapeau Tokyo om dit te brengen in toch nog steeds sombere tijden.
 • Edmond Vanderhallen

  2 jaar geleden
  Lelijke openingsceremonie van OS in Tokyo. Irritant en oervervelende muziek, slechte belichting bij intrede atleten (die schaduwen op grijze vloer!), enz. Ook de commentaar op de VRT was barslecht. xxx maal fout gezever over manga stripverhalen, afwijken naar er niets toedoende details, “t jong volkske” benoemen…man man man..triestig
 • lode wijk

  2 jaar geleden
  De pakjes van Belgie hadden op zijn minst de driekleur moeten bevatten, zo zie je de helft kent de Brabançonne niet de anderen vergeten de driekleur.
 • Rik Vangaal

  2 jaar geleden
  Zijn olympischespelen, ooit door de Coubertin gepropageerd, nog van deze tijd? Kijk hoeveel miljarden Griekenland daardoor verloor. Prestige en nationalisme. Meer niet. Interesseert me al lang niet meer. En met resoect maar, kogelstoten en dchijfwerpen is dat nu echt zo populair onder de volkeren?
 1. Sneeuwprinses én model: ‘s lands jongste olympische winterkampioene Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles
  Play
  PREMIUM
  Winterspelen
  2

  Sneeuwprin­ses én model: ‘s lands jongste olympische winterkam­pi­oe­ne Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles

  De postergirl van de Winterspelen heeft de beloften ingelost: freestyleskiester Eileen Gu, 18 nog maar, schonk China goud op het onderdeel Big Air. Ze deed er nog zilver bij op de slopestyle en goud in de halfpipe. Meteen was ze ‘s lands jongste olympische winterkampioene ooit. Op social media in China ging ze meteen viraal: 90.000 posts over haar zege in minder dan dertig minuten tijd. En zeggen dat Gu is geboren en getogen in het zonnige Californië.
 2. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  149

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”