Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Hans Van Alphen werpt blik op Belgische meerkampers: “Nafi moet voor 3 op 3 gaan in Parijs”

Olympische SpelenHans Van Alphen (39) won tweemaal de Gouden Spike en werd vierde in de tienkamp op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Hij laat zijn licht schijnen over Gouden Nafi Thiam, revelatie van de zevenkamp Noor Vidts, pechvogel op de tienkamp Thomas Van der Plaetsen én mogelijke (olympische) opvolging.

12 reacties

 • Stijn Vandamme

  2 maanden geleden
  Moeten bestaat niet.. als je het zelf beter kan , moet je het maar zelf doen Hans. Voor de rest kan Nafid zelf wel beslissen wat ze al dan niet wil en zal en kan doen.
 • Paul deyaert

  2 maanden geleden
  Heeft zelf 2 uitschieters gekend in zijn loopbaan was voor de rest gene vette
 • Paul deyaert

  2 maanden geleden
  Best stoppen meerkamp nafi je hebt allerhoogste al 2 maal bereikt nu wordt Je gevierd als faalt in Parijs zal je worden afgebroken door media zo is België zie tia helle out in londen
 • Luc Lepoudre

  2 maanden geleden
  Met zo'n uitspraken is dat Thiam aanzetten tot het beginnen van een kinderboerdeij. Dat hij zelf voor goud gaat in Parijs!
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Wat een gezaag over druk. Jongens toch, wat een prinsessenleven is dit ! Alle dagen wat sporten, eten en slapen. Hans heeft groot gelijk. Ze krijgt behoorlijk wat geld toegestopt vanuit de maatschappij om te doen wat ze graag doet. Dat ze het dan ook doet. Mensen hebben geen behoefte aan dat gezaag over druk. De gemiddelde huismoeder, die heeft druk. Een fulltime job, kinderen ophalen, en brengen, koken. Hans is de geknipte persoon om een team rond Nafi te leiden. Haar begeleiding deugt niet.
 1. PORTRET. De zorgeloze, maar niet vanzelfsprekende jeugd van Gouden Nafi: “Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken”
  PREMIUM

  PORTRET. De zorgeloze, maar niet vanzelf­spre­ken­de jeugd van Gouden Nafi: “Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken”

  Zelf vond Nafi Thiam (26) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed. Goeie punten op school. Veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel het leerkrachtenloon van moeder. Gelukkig was er een pot confituur om haar aan het lopen te krijgen. Een wàt? “Zo ben ik met atletiek begonnen, ja: voor een potje confituur.”
 2. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.