Frank Vandenbroucke en Nina Derwael.
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke en Nina Derwael. © PN - Belga

Groen licht voor snellere vaccinatie olympiërs? Overlegcomité hakt vandaag mogelijk knoop door

Olympische SpelenHet Overlegcomité hakt mogelijk vandaag de knoop door om de Belgische olympiërs voor Tokio nog in april te laten vaccineren. Het BOIC pleit daar al lang voor omdat atleten een hoger risico lopen via deelnames aan internationale competities en een besmetting met corona de Spelen kan ondermijnen.

73 reacties

 • Jozef Driesen

  1 week geleden
  Wij leven ook voor onze sport... NA de dagtaak. Wij trainen ook driemaal per week ... NA de dagtaak. Wij nemen ook deel aan Belgische en Europese Kampioenschappen (en hebben deze ook al gewonnen), ... zelf betaald en onze eigen verlofdagen. Maar ja, een sport waarvoor de media niet zit te springen, en daarom ook de sponsors niet staan te dringen... Terwijl deze sporters, + voetballer en wielrenners, voorrang moeten krijgen op testen en vaccineren, om bij wedstrijden verder te kunnen knuffelen!
 • Rozemieke Fritz

  2 weken geleden
  Neen, iedereen gelijk behandelen a.u.b. Ik wil ook sneller vaccin, maar zal braaf afwachten tot het mijn beurt is. Wil dan ook niet voorbij gestoken worden door sporters.
 • Rudolf Berckmans

  3 weken geleden
  Ik vindt een schan wij als risico patiënte moete wachten blijf dan thuis doe zo verder regering
 • Hans Mannaerts

  3 weken geleden
  Wat is het voordeel van hen te vaccineren. Als je ze deze maand zou vaccineren zijn ze pas eind mei beschermd. Dat wil ook niet zeggen dat ze geen COVID meer kunnen krijgen, alleen dat de kans op ernstige complicaties kleiner is. Maar als ze positief testen in de weken voor hun afreis mogen ze alsnog niet vertrekken en zelfs als ze op tijd genezen zijn is hun voorbereiding om zeep. Je wint dus niet veel, maar gaat wel een hoop mensen tegen de schenen stampen.
 • Jan Heirman

  3 weken geleden
  Geef die mensen hun vaccin. Ik ben 67 en geef graag mijn injectie op aan iemand van hen. Zij betekenen iets voor Vlaanderen
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"