Thiam op het hoogste schavotje geflankeerd door de Nederlandse vrouwen Anouk Vetter en bronzen Emma Oosterwegel.
Volledig scherm
Thiam op het hoogste schavotje geflankeerd door de Nederlandse vrouwen Anouk Vetter en bronzen Emma Oosterwegel. © BELGA

‘Gouden Nafi’ over Spelen 2024 in Parijs en geen grote emoties op podium: “Wil je me elke dag zien huilen?”

Olympische SpelenVoor Nafi Thiam (26) is vandaag nog een speciale dag. Onze landgenote kreeg deze middag haar gouden medaille uit handen van Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van BOIC, na haar zege in de zevenkamp. Maar vooraf blikte de olympische kampioene nog even terug op haar meerkamp én vooruit naar wat komt. Dat zal in eerste instantie vooral rust zijn. Maar wat met de Spelen in Parijs van 2024?

21 reacties

 • René Van Halen

  2 maanden geleden
  Dat is nu eenmaal topsport. Je telkens opnieuw moeten bewijzen. En ze moet dit niet voor België doen, maar voor zichzelf. Als ze viermaal olympisch kampioen wordt is ze een levende legende. Op 34 ben je normaal gezien lichamelijk nog niet versleten. Mentaal is uiteraard een andere zaak.
 • Jakke Troost

  2 maanden geleden
  Iedereen zal het natuurlijk graag zien dat je daar opnieuw staat, maar niet ten koste van je gezondheid.
 • Nathalie Paulus

  2 maanden geleden
  Nafi, he hebt topprestaties geleverd, en er alles voor gegeven. Als je in 2024 toch naar Parijs gaat, ga dan vooral voor het plezier. Komt er nog een medaille top maat zo niet,... Je hoeft je niet meer te bewijzen je bent een fenomenale sportvrouw
 • Elle Devee

  2 maanden geleden
  Als je al 2 x Olympisch kampioen bent hoeft het niet meer. Ze is nu 26. Ze heeft al een hele tijd een vaste relatie. Misschien wil ze wel kinderen voor ze de 30 voorbij is. Heel begrijpelijk. Ze moet voor België haar privé leven niet opofferen.
 • Wim David

  2 maanden geleden
  Je wint OS Rio, fantastisch! Van dan af ben je terecht een vedette maar verwacht iedereen telkens winst. Maar elke wedstrijd begin je van nul en de concurrentie staat ook niet stil. Toch win je opnieuw de allermooiste/grootste wedstrijd, ondanks alles. Al verlies je al je volgende wedstrijden, je bent dubbel OS kampioene zonder wk en ek te vergeten. Nooit word je nog Nafi average. Je bent en blijft Nafi champion.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.