HLN
Volledig scherm
© HLN

GOUD! Red Lions kloppen Australië in bloedstollende finale met shoot-outs en zijn olympisch kampioen!

Olympische SpelenGoud! De Red Lions hebben Australië geklopt in een razendspannende olympische finale. Na een uur hockey stond het 1-1, shoot-outs moesten voor de beslissing zorgen. Daarin was Vincent Vanasch de held van de natie met drie knappe reddingen! Na zilver in Rio is het nu dus wél de ultieme bekroning voor onze Belgische hockeymannen op de Olympische Spelen.

56 reacties

 • brecht azou

  2 maanden geleden
  Ze hebben het geluk afgedwongen. Schitterende prestatie. Een ploeg dat nog mooie momenten in petto heeft. Duidelijke ambities en er keihard om streven. Anderen van team Belgium zijn vlug tevreden met 4 de,10de,39ste....plaatsen. Als jullie geen medaille ambiëren welke drijfveren,doelen hebben jullie dan? Jullie zijn topsporters betaald met belastingsgeld. Neem een voorbeeld aan deze heren.
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  fantastische match.Terecht goud voor jullie prachtprestatie
 • Johan hendrickx

  2 maanden geleden
  Dit team is de echte gouden generatie, zeker met zo'n prijzenkast! Niet de voetballers..
 • arlette houx

  2 maanden geleden
  Fantastic, Bloedstollend super
 • Wannes Van De Velde

  2 maanden geleden
  Dromen zijn geen bedog,die gasten hun droom komt uit.Proficiat kerels.
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.