Laurens Devos pakte op de recente Paralympische Spelen goud in het tafeltennis.
Volledig scherm
Laurens Devos pakte op de recente Paralympische Spelen goud in het tafeltennis. © BELGA

Geen verschil meer: premies olympiërs en paralympiërs worden gelijkgeschakeld

Olympische SpelenParalympische atleten krijgen bij de volgende Olympische Spelen dezelfde premie als hun olympische collega’s. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), belast met de Nationale Loterij, kondigt bij de voorstelling van zijn beleidsnota aan dat hij de premies gelijkschakelt.

10 reacties

 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  Werd datgeen tijd?
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Dit vind ik heel goed en logisch 👍 Dit moest al lang zo geweest zijn ! Alsook voor de special olympics ...
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Als ze hetzelfde loon willen, moeten ze ook maar samen in dezelfde wedstrijd lopen.
 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Lijkt logisch, maar dan dient men ook het aantal categorieën drastisch te reduceren. In de atletiek waren er bijvoorbeeld meer dan 20 titels op de 100 m. De volgende logische stap wordt dat de veteranen dezelfde beloningen krijgen als de gewone sporters. Want waarom zou iemand die wereldkampioen is in de M55 (55-59 jaar) minder moeten krijgen als een wereldkampioen bij de elite? Dat is toch discriminatie op basis van leeftijd.
 • domien deschutter

  1 jaar geleden
  En nu ook zelfde voor special olympics
 1. Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaanse invloed in Europa en Azië

  Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaan­se invloed in Europa en Azië

  De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Peking, waar hij de Chinese leider Xi Jinping heeft ontmoet en de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen zal bijwonen. Dat heeft het Russische persagentschap TASS gemeld. Poetin sprak bij deze topontmoeting over “de ongekend nauwe betrekkingen” tussen beide landen. Hij zei dat de banden van Rusland met China “zich voortvarend ontwikkelen op de weg naar vriendschap en een strategisch partnerschap”.