Spanje is één van de favorieten op deze Spelen. Met jongens als Pedri, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal staan heel wat jongens op het veld die ook het EK meemaakten.
Volledig scherm
PREMIUM
Spanje is één van de favorieten op deze Spelen. Met jongens als Pedri, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal staan heel wat jongens op het veld die ook het EK meemaakten. © AP

Geen Messi of Ramos, wel Franse spits van 35 jaar: de leeftijdslimiet op het olympisch voetbaltoernooi uitgelegd

Olympische SpelenVergis u niet, op de Olympische Spelen wordt ook gevoetbald. Zoek bij Egypte niet naar Mo Salah, bij Spanje niet naar Sergio Ramos en bij Argentinië niet naar Lionel Messi. Op de Spelen komen in het mannenvoetbal, in tegenstelling tot een EK of WK, alleen U23-teams in actie. En de reden daarvoor is eigenlijk logisch. Al zou een regel geen regel zijn zonder uitzondering.

0 reacties

  1. Rusland bijt fel van zich af na insinuaties over ‘niet-propere’ race: “Verbaal zweet uit de mond van gefrustreerde atleten”
    Olympische Spelen
    1

    Rusland bijt fel van zich af na insinua­ties over ‘niet-propere’ race: “Verbaal zweet uit de mond van gefrus­treer­de atleten”

    De aanwezigheid van Russen zorgt voor wrevel in het olympisch dorp. De Amerikaanse zwemmer Ryan Murphy vindt het niet kunnen dat ze mogen deelnemen aan de Olympische Spelen na het dopingschandaal van enkele jaren geleden. Nadat hij in de finale van de 200 meter rugslag het goud aan de Rus Evgeny Rylov moest laten, zei hij dat de races waarschijnlijk ‘niet proper' zijn. Het Russisch Olympisch Comité doet die insinuaties echter af als ‘Engelstalige propaganda’.

Olympische Spelen