AFP
Volledig scherm
© AFP

Geen Biles in allroundfinale: “Zo kan ze zich focussen op haar mentale gezondheid”

Olympische SpelenDe Amerikaanse turnvedette Simone Biles (24) zal morgen haar titel niet verdedigen in de individuele allroundfinale op de Olympische Spelen in Tokio. Dat meldt USA Gymnastics woensdag. Gisteren trok Biles zich terug uit de teamfinale. “Ik moet mijn mentale gezondheid bewaken”, verklaarde ze nadien.

25 reacties

 • eduard janssens

  1 jaar geleden
  Heb heel veel respect voor die dame ,je moet eerst zelf meemaken dan weet over wat je praat
 • Dany Duivejonk

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat haar verhaal waar is, in dat geval : respect ... maar ik zie er toch eerder een typisch Amerikaans verhaal in : afzeggen voor de allround om dan "zegevierend" goud te pakken op een aantal individuele toestelfinales ... goed om er achteraf een vetbetaald boek over te schrijven en daaruit een Hollywoodfilm, ik zie de stars and stripes al wapperen. Als ze deelneemt aan de individuele finales dan bewijst ze mijn gelijk, in het andere geval wens ik haar een goed herstel.
 • willem coopman

  1 jaar geleden
  Altijd mooier, hoger, verder, spectaculairder... kan niet enkel op lichamelijk maar ook op mentaal vlak desastreuse gevolgen hebben. Turners van topniveau kunnen toch niet anders dan kreupel tezijn na jaren afmattende trainingen onder het ook van veeleisende naties... is sport dan wel zo gezond?
 • Simone Braughton

  1 jaar geleden
  Ik begrijp echt niet dat Simone zo veel en harde kritiek krijgt van mensen die niet weten hoe en wat Simone mee maakt, als ene Belg die in Texas woont hebben hier gezien hoe Simone constant achtervolgd door de media en de paparazzi. Meer dan een jaar corona, dat heeft heel veel stres mee gebracht, dat hebben andere atleten ook, alleen werd daar geen internationale aandacht aan besteed, we kunnen ook niet vergeten dat Simone en andere atleten sexual misbruikt waren van door de team Dr!
 • Werner Roothoofd

  1 jaar geleden
  Kortom , haar leven, haar carrière en ze heeft er al wel een, haar beslissing. Vier jaar keihard getraind om dit te verkondigen, respect!
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.