Mourad Aliev ging na zijn diskwalificatie in de kwartfinale in zitstaking op de rand van de ring.
Volledig scherm
Mourad Aliev ging na zijn diskwalificatie in de kwartfinale in zitstaking op de rand van de ring. © EPA

Franse bokser Aliev gaat na diskwalificatie in zitstaking en reageert zich af op camera: “Incompetente scheidsrechters”

Olympische SpelenBokser Mourad Aliev was duidelijk niet akkoord met zijn diskwalificatie in de kwartfinale. De Fransman vocht de beslissing vurig aan en in zijn protest moest onder meer een televisiecamera het ontgelden. Daarna bleef Aliev nog bijna een halfuur op de rand van ring in zitstaking voor zich uit staren: “Ik ben gedegouteerd door het olympisch boksen.”

4 reacties

 • Mark Desiron

  2 maanden geleden
  als het een merde is moet hij niet gaan
 • Thi Meu

  2 maanden geleden
  Olympisme is veel meer dan sport: fair-play en respect. Dit snapt een deel van de bevolking niet
 • Nico Lietaert

  2 maanden geleden
  Terechte diskwalificatie
 • Nino Brodelet

  2 maanden geleden
  Correcte beslissing!
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.