EXCLUSIEF. “Ze werken al hun hele leven voor dit moment.” Bekijk onze miniserie ‘Red Lions: de slag om goud’

Olympische SpelenDe Red Lions gaan hard in Tokio. Bijzonder hard. Oranje al over de knie gelegd. Winst tegen het ook sterke Duitsland. Walk-over tegen Zuid-Afrika. Perfect op gouden droomkoers. Want na zilver op de Spelen in Rio is de missie duidelijk voor onze nationale hockeymannen. Met minder dan goud zijn ze niet tevreden. In een driedelige docureeks volgden we de Red Lions in hun jacht op olympische roem. Hierboven aflevering 1: de groep. Onder het motto ‘het moet plezant blijven’ trekt een hechte vriendengroep naar de Olympische Spelen.

4 reacties

 • robrecht Peeters

  2 uur geleden
  In wat verschillen de huidige OS nog met deze van 1936 Te Berlijn. Olympische gedachte laat ons lachen gelet op de nationalistische retoriek. Juist zoals vroeger de deelnemers amateurs dienden te zijn terwijl het nu een competitie betreft tussen deelnemers die jaarlijks miljoenen euros binnenrijven.Bolt vaste gast in een zeer luxueus hotel gelegen op Kaaiman eilanden een fiscaal paradijs waar hij zonder twijfel zijn fortuin taksvrij parkeert terwijl zijn heimat Jamaica straatarm is. .
 • Eline Droogmans

  2 weken geleden
  Patrick feyen ten eerste de coach heeft dat beslist de spelers krijgen geen inspraak daarop. En ten tweede thomas briels staat in het midden van de groep.iedereen bewonderd hem en heeft enorm veel respect voor hem. En ja de vriendengroep is nog altijd even hecht hij gaat mee naar Tokio en gaat ook spelen dan de twee reserves mogen ook geselecteerd regel is veranderde nee hij is niet door zijn eigen teamgenoten niet uit de ploeg gezet dat zouden ze nooi doen.
 • Jean Paul Heck

  2 weken geleden
  Zou mooi zijn: een Olympische finale tussen België en nederland
 • patrick feyen

  2 weken geleden
  En de oudste nemen ze niet mee? Vriendengroep?
 1. Recordaantal besmettingen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Recordaan­tal besmettin­gen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Vandaag telt Tokio 2.848 nieuwe coronabesmettingen, het hoogste dagaantal ooit en vier keer het gemiddelde aan het eind van vorige maand. Binnen de olympische bubbel lijkt de situatie veel beter onder controle. In Tokio lag de positiviteitsratio op 30 procent, bij de aankomsten op de internationale luchthavens van Japan lag de positiviteitsratio tussen 1 en 25 juli op 0,08 procent. In dezelfde periode werd onder de atleten en bezoekers van de Spelen een positiviteitsratio van 0,02 procent opgetekend. “We houden het testniveau heel hoog en de besmettingsgraad heel laag”, verzekerde Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité.

Olympische Spelen