Carlos Arthur Nuzman.
Volledig scherm
Carlos Arthur Nuzman. © EPA

Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

Olympische SpelenEen rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.

1 reactie

 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  Ach bij al die toekenningen van grote sporte evenementen zoals het WK en EK voetbal , Olympische spelen ezv ... is er omkoping , fraude in het spel ! Zie het WK in Rusland , en nu in Qatar ..ook door omkoping bekomen !! En dat is Staten waar de mensen rechten onbestaande zijn , dictaturen ??
 1. Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 2: de psycholoog: “Het opzet is om de juiste atleet bij de juiste persoon te brengen”
  OLYMPISCHE SPELEN

  Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 2: de psycholoog: “Het opzet is om de juiste atleet bij de juiste persoon te bren­gen”

  In topsport zijn het de details die tellen, die het verschil kunnen maken tussen wel of geen (gouden) medaille. En dus zet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) meer dan ooit in op de omkadering van z’n atleten. Tijdens de stage in Belek spraken we met de experten die elk hun steentje bijdragen in de successen, zoals psychologe Els Snauwaert. “Sporters tonen steeds meer belangstelling voor het mentaal welbevinden.”
 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.