Tia Hellebaut.
Volledig scherm
Tia Hellebaut. © VTM Nieuws

Ex-olympiërs genieten van twee Belgische medailles: “Het is echt een historische dag voor ons land”

Olympische SpelenTwee keer Belgisch goud op één dag. “Historisch”, vinden ook ex-olympiërs Tia Hellebaut, Jean-Michel Saive en Gaston Roelants. Ze reageerden dan ook opgetogen na de gouden dubbelslag van de Red Lions en Nafi Thiam, al plaatsten ze ook telkens dezelfde kanttekening: “Het is zo spijtig voor Noor Vidts dat ze net naast het podium valt.”

2 reacties

 • Patrick De Maeyer

  1 maand geleden
  Dus enkel goud telt hier ik vind dat onze atleten het zeer goed hebben gedaan
 • PAUL WILS

  1 maand geleden
  Echt TOP prestaties, de beloning voor keihard trainen en nog eens trainen, dit is de ECHTE sport met de vrediende gouden medaille.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  73

  “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi

  Bashir Abdi heeft ons land een zevende medaille bezorgd op de Olympische Spelen. Onze landgenoot (32) kende een bewogen levensverhaal, was ooit zeven jaar lang op de vlucht voor de burgeroorlog in Somalië en kwam uiteindelijk op z'n pootjes terecht in België. Maar er is meer: wist u hoe zijn hechte band met wereldster Mo Farah tot stand kwam? Of dat Abdi als kind vooral voetballer wou worden? En... dat hij bang was voor marathons?