Ewoud Vromant.
Volledig scherm
Ewoud Vromant. © Belga

Ewoud Vromant verpulvert op weg naar goud wereldrecord, maar wordt gediskwalificeerd

Paralympische SpelenEen drama voor Ewoud Vromant (37) op de Paralympische Spelen. De wereldkampioen en topfavoriet op de 3km individuele achtervolging verbeterde in de reeksen zijn eigen wereldrecord, maar werd gediskwalificeerd. Weg gouden medaille. “De jury beweerde dat ik mijn zadel niet heb gebruikt”, vertelde Vromant bij JOE. 

34 reacties

 • André Vermaelen

  2 maanden geleden
  Proficiat, voor heel België blijft hij Olympisch Kampioen.
 • Annik Gijsbrechts

  2 maanden geleden
  Waarom worden de Para Olympische spelen niet uitgezonden?? Die mensen verdienen toch ook om op tv te komen👌
 • Tim de Meyer

  2 maanden geleden
  Top sportman ... respect ... voor mij heb je goud
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Als dit een japanner of amerikaan is wordt die nooit gediskwalificeerd.
 • Charel De sjanteerbaere

  2 maanden geleden
  Als hij een andere nationaliteit had gehad ,was dit nooit gebeurd.Zou me niet verwonderen dat een ander land met veel geld achter de schermen een klacht heeft ingediend.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.