Bashir Abdi won brons op de Spelen in Tokio.
Volledig scherm
PREMIUM
Bashir Abdi won brons op de Spelen in Tokio. © EPA

“Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi

Olympische SpelenBashir Abdi heeft ons land een zevende medaille bezorgd op de Olympische Spelen. Onze landgenoot (32) kende een bewogen levensverhaal, was ooit zeven jaar lang op de vlucht voor de burgeroorlog in Somalië en kwam uiteindelijk op z'n pootjes terecht in België. Maar er is meer: wist u hoe zijn hechte band met wereldster Mo Farah tot stand kwam? Of dat Abdi als kind vooral voetballer wou worden? En... dat hij bang was voor marathons?

73 reacties

 • Alain Devries

  2 maanden geleden
  Feestje bij de finish met Bashir, Abdi en Koen. De blijdschap van Koen als hij hoort dat Bashir en Abdi tweede en derde zijn is ook heel mooi om te zien.
 • Sven Demesmaeker

  2 maanden geleden
  Fantastische mens. En een voorbeeld voor alle anderen die al 20 jaar op den dop staan en geen bakkes nederlands praten.
 • robert van nuffel

  2 maanden geleden
  belg gewonnen ja watte waar zijn de echte belgie zo is het gemakkelijk buitelanders laten sporten in ons land wij belgen moesten gaan werken 14 jaar 6dagen en konden niet gaan sporten waren kapot gewerkt (bouw)
 • Benny Jonckers

  2 maanden geleden
  Eén van de meest ontroerende momenten op de Spelen. Dank je wel, Bashir; en proficiat aan de twee andere Belgen!
 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Topprestatie van een atleet, die zijn eigen roots niet verloochent en erkentelijk is en blijft voor zijn opvang in een ander land. Een prachtige atleet en een al even prachtige mens !
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.