Emma Plasschaert
Volledig scherm
PREMIUM
Emma Plasschaert © Instagram

Emma Plasschaert op medaillejacht in het zeilen, wat kost dat? “Denk nu niet: ‘Oei, die sport is veel te duur’”

Olympische SpelenEvi Van Acker heeft een waardige opvolgster: Emma Plasschaert (27) jaagt vanaf vandaag op een medaille in Tokio. Aan die missie hangt wel een flink prijskaartje: topzeilen is door zijn materiaal en verre verplaatsingen een van de duurste olympische sporten. Hoe kon Plasschaert haar droom najagen zonder onderweg lek te slaan?

6 reacties

 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Talent koop je niet. Je hebt het of je hebt het niet. Daar kan geen rijke papa, sponsor, of politiek bij helpen. Op het moment moet je het zelf doen.
 • hugo minnebo

  2 maanden geleden
  Als Belgie een medaille wint is ze van "ons". Maar dat daar iets moet voor betaald worden en atleten ook moeten leven?? Dan komen jaloezie en andere kleine kantjes vaak naar boven. En meestal niet bij zij die iets bewezen hebben in het leven. Arm Belgie.
 • Ronny Martin

  2 maanden geleden
  zeilen is niet noodzakelijk dure sport maar op olympisch niveau spelen is sponsoring en $$$
 • Christophe Nobels

  2 maanden geleden
  Het grote gedeelte word betaald door de sponsors . Je moet sponsors hebben anders is dit niet haalbaar .en dat ze zelf ook moeten inbrengen Das normaal .
 • Albert Sureté

  2 maanden geleden
  Dankzij papa en de politiek?
 1. Zeven medailles en heel wat mooie ereplaatsen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspectief
  Olympische Spelen
  70

  Zeven medailles en heel wat mooie ereplaat­sen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspec­tief

  De Olympische Spelen zitten erop voor onze landgenoten. België heeft het uitstekend gedaan. Drie keer goud (Derwael, Thiam en de Red Lions), één keer zilver (Van Aert) en drie keer brons (Abdi, Casse en de teamjumping). In totaal dus goed voor zeven medailles, maar met iets meer geluk hadden dat een pak meer medailles kunnen zijn. Wie eindigde allemaal in de top acht en kreeg een bijhorend olympisch diploma? Een overzicht.
 2. “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?
  Paralympische Spelen
  14

  “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefa­vo­rie­ten op Paralympi­sche Spelen?

  Na de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. “Wij hopen op tien medailles”, zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.