Emma Plasschaert
Volledig scherm
PREMIUM
Emma Plasschaert © Instagram

Emma Plasschaert op medaillejacht in het zeilen, wat kost dat? “Denk nu niet: ‘Oei, die sport is veel te duur’”

Olympische SpelenEvi Van Acker heeft een waardige opvolgster: Emma Plasschaert (27) jaagt vanaf vandaag op een medaille in Tokio. Aan die missie hangt wel een flink prijskaartje: topzeilen is door zijn materiaal en verre verplaatsingen een van de duurste olympische sporten. Hoe kon Plasschaert haar droom najagen zonder onderweg lek te slaan?

6 reacties

 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Talent koop je niet. Je hebt het of je hebt het niet. Daar kan geen rijke papa, sponsor, of politiek bij helpen. Op het moment moet je het zelf doen.
 • hugo minnebo

  1 jaar geleden
  Als Belgie een medaille wint is ze van "ons". Maar dat daar iets moet voor betaald worden en atleten ook moeten leven?? Dan komen jaloezie en andere kleine kantjes vaak naar boven. En meestal niet bij zij die iets bewezen hebben in het leven. Arm Belgie.
 • Ronny Martin

  1 jaar geleden
  zeilen is niet noodzakelijk dure sport maar op olympisch niveau spelen is sponsoring en $$$
 • Christophe Nobels

  1 jaar geleden
  Het grote gedeelte word betaald door de sponsors . Je moet sponsors hebben anders is dit niet haalbaar .en dat ze zelf ook moeten inbrengen Das normaal .
 • Albert Sureté

  1 jaar geleden
  Dankzij papa en de politiek?
 1. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen
  1

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.
 2. Florian ‘Poef’ Van Acker steelt de show bij koning Filip: “Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis”
  Play
  Olympische spelen
  6

  Florian ‘Poef’ Van Acker steelt de show bij koning Filip: “Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis”

  Paralympisch tafeltennisspeler Florian ‘Poef’ Van Acker mocht vandaag samen met alle olympische atleten, paralympische atleten en atleten die op een EK of WK een medaille pakten, afzakken naar het Kasteel van Laken voor een huldiging door koning Filip en koningin Mathilde. “Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis”, zei de tafeltennisser bloedeerlijk.