Emma Plasschaert grijpt ondanks knappe medal race net naast medaille: “Toch blik ik tevreden terug op deze Spelen”

Olympische SpelenEmma Plasschaert heeft zondag geen medaille kunnen veroveren in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Met een schitterende tweede stek in de afsluitende medaillerace eindigde ze op de vierde plaats in de stand. “Dit was een toffe en mooie manier om de Spelen af te sluiten.” 

19 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Ze zouden eens een ranking moeten geven medailles/grootte bevolking. Dan doen we het helemaal niet slecht. Even goed dan de VS en 4 keer beter dan China. En Nederland doet het dan natuurlijk fantastisch. Europa als geheel ook.
 • Marc Van der Vloedt

  2 maanden geleden
  "Toch blik...." Gelukkig mocht Emma (zelf vervolledigen en uitspreken en) ons een beetje de mond snoeren met de knappe medal race !
 • Kristoff Belien

  2 maanden geleden
  Idd..mooie prestatie...maar als nummer 1 op de ranking in die discipline kan je onmogelijk blij zijn met plek 4 denk ik
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Wees blij dat we zulke topsporters hebben. Van de trainingqmogelijkheden moeten we het hier niet hebben. van enige steun van de bonden ook niet, en van sponsors al helemaal niet. Deze mensen bedrijven topsport voor een hongerloon, soms nog bij gaan werken. Als je dan 4de wordt mag je tevreden zijn.
 • JEAN-PAUL VONCK

  2 maanden geleden
  Nederland heeft ondertussen al 16 medailles. De financiële mogelijkheden zijn daar zeker niet groter dan in België. Waar zit dan het verschil? De begeleiding, de mentaliteit? Geen woorden maar daden daar. Bij ons hoor ik teveel atleten die er bij zijn om zich ‘te amuseren’.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  73

  “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi

  Bashir Abdi heeft ons land een zevende medaille bezorgd op de Olympische Spelen. Onze landgenoot (32) kende een bewogen levensverhaal, was ooit zeven jaar lang op de vlucht voor de burgeroorlog in Somalië en kwam uiteindelijk op z'n pootjes terecht in België. Maar er is meer: wist u hoe zijn hechte band met wereldster Mo Farah tot stand kwam? Of dat Abdi als kind vooral voetballer wou worden? En... dat hij bang was voor marathons?