AP
Volledig scherm
© AP

Eerste transgender op Spelen beëindigt loopbaan na zeer teleurstellende olympiade: “De leeftijd heeft me ingehaald”

UPDATEGewichthefster Laurel Hubbard beëindigt haar loopbaan. De 43-jarige Nieuw-Zeelandse deed dat een paar dagen na haar optreden op de Olympische Spelen. Hubbard was de eerste transgender die meedeed aan de Spelen, maar haar deelname eindigde in een anticlimax: ze moest na tien minuten en drie mislukte pogingen weer naar huis.

6 reacties

 • Anders Verhamme

  1 jaar geleden
  Een vrouw met teveel testosteron mag niet deelnemen bij de vrouwen. Maar een omgebouwde man dan wel. Doe eens normaal.
 • Joris VanGestel

  1 jaar geleden
  Hij heeft hier niets te zoeken, lichamelijk zal hij nooit gelijk staan aan een echte vrouw.
 • Christiaan Vernist

  1 jaar geleden
  Mss eens overwegen om geen categorieën in geslacht en gewicht meer te gebruiken. Iedereen wil gelijkheid maar alst erop aan komt wordt er alles uit de kast gehaald om onderscheid te maken en iedreeen in hokjes te steken.
 • Sam Bedfort

  1 jaar geleden
  Pech voor haar, maar goed voor de andere deelneemsters. Dit was pure competitievervalsing.
 • Jonathan Dekeyser

  1 jaar geleden
  Wat als ze toch een medaille zou gehaald hebben, dan zou de controverse des te groter geweest zijn.
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  149

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.