AP
Volledig scherm
© AP

Eerste transgender op Spelen beëindigt loopbaan na zeer teleurstellende olympiade: “De leeftijd heeft me ingehaald”

UPDATEGewichthefster Laurel Hubbard beëindigt haar loopbaan. De 43-jarige Nieuw-Zeelandse deed dat een paar dagen na haar optreden op de Olympische Spelen. Hubbard was de eerste transgender die meedeed aan de Spelen, maar haar deelname eindigde in een anticlimax: ze moest na tien minuten en drie mislukte pogingen weer naar huis.

6 reacties

 • Anders Verhamme

  2 maanden geleden
  Een vrouw met teveel testosteron mag niet deelnemen bij de vrouwen. Maar een omgebouwde man dan wel. Doe eens normaal.
 • Joris VanGestel

  2 maanden geleden
  Hij heeft hier niets te zoeken, lichamelijk zal hij nooit gelijk staan aan een echte vrouw.
 • Christiaan Vernist

  2 maanden geleden
  Mss eens overwegen om geen categorieën in geslacht en gewicht meer te gebruiken. Iedereen wil gelijkheid maar alst erop aan komt wordt er alles uit de kast gehaald om onderscheid te maken en iedreeen in hokjes te steken.
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Pech voor haar, maar goed voor de andere deelneemsters. Dit was pure competitievervalsing.
 • Jonathan Dekeyser

  2 maanden geleden
  Wat als ze toch een medaille zou gehaald hebben, dan zou de controverse des te groter geweest zijn.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.