Baanwielrenster Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur hebben donderdag voor de eerste Belgische medaille gezorgd op de Paralympische Spelen in Tokio.
Volledig scherm
Baanwielrenster Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur hebben donderdag voor de eerste Belgische medaille gezorgd op de Paralympische Spelen in Tokio. © BELGA

Eerste Belgische medaille op Paralympische Spelen: Hoet en Monsieur veroveren brons in de 1 km tijdrit

Baanwielrenster Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur hebben vandaag voor de eerste Belgische medaille gezorgd op de Paralympische Spelen in Tokio. Het duo veroverde in de WB-klasse een bronzen medaille in de tijdrit van 1 kilometer.

 1. REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywoodfilm”
  Play
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywood­film”

  De olympische gouden medaille van hockeyer Thomas Briels ging van kinderhand tot kinderhand, even konden ze sportieve roem tastbaar aanraken. Met Briels als gastspreker had het BOIC op ‘Olympic Day’ een Franstalige schoolklas uit Genappe uitgenodigd voor een unieke leerdag over de olympische waarden, met soms een grappige noot: “Weten jullie hoeveel medailles België in Tokio won? Zestien? Neen, dat is voor Parijs.”