Quinn in actie tijdens de verrassend gewonnen halve finale tegen de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Quinn in actie tijdens de verrassend gewonnen halve finale tegen de Verenigde Staten. © AFP

Een stukje geschiedenis: Quinn uit Canada is de eerste transgender én non-binaire persoon met olympisch goud

Olympische SpelenGeschiedenis voor Canada in de olympische finale van het voetbal. Gestunt tegen Zweden. Maar dat is niet de enige primeur in de eindstrijd van vrijdag tussen Canada en Zweden. Quinn (25) werd de eerste openlijke transgender én non-binaire sporter die een olympische (gouden) medaille pakt. 

16 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Het is zover: transgenders weten niet meer in welk geslacht ze willen veranderen. De hedendaagse verwarring is compleet. Voetbal- en bokshandschoenen, zwaarden en knuppels voor vrouwen. Parels, bloemetjes en knuffels voor mannen. Transgenders weten niet meer wat nog écht M en wat nog echt V is. Als alles in de blender gaat, en er geen enkele norm of basismodel meer is, tja waarin moet je dan veranderen?
 • Charity Swinnen

  1 jaar geleden
  Ze zien zichzelf als non-binair: dus geen man, geen vrouw. Dan kan je ook niet meedoen in een mannenteam noch in een vrouwenteam. Voel je je non-binair, allemaal goed, maar draag dan de gevolgen en die zijn geen deelname in gewone teams. Start zelf een ploeg op, dan gaan we binnenkort een nieuwe hype zien.
 • Steve Verwimp

  1 jaar geleden
  Het mooiste of beter gezegd het duidelijkste bewijs dat alles wat onder de noemer van politieke correct(heid) is of wil trekken,bedrog of oneerlijkheid bevorderd.Wat recht is krom trekt en zegt dat dit het nieuwe recht is en dat dit dan ook als recht moet beschouwd worden.
 • marijke deruyck

  1 jaar geleden
  Is al dienen tralala wel nodig ? Mensen mogen zich gerust voélen en uiten zoals ze zijn, maar met hun gedoe om taal- en inhoudskundige eisen beginnen te stellen, hun verzet tegen hokjes en de indeling ervan, zijn ze net een eigen hokje aan 't creëren, waarin ze dan weer de uitzondering zijn. Leef je leven en doe je ding.
 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Ik stel mij vragen over de prestatiemogelijkheden van die mensen die anders zouden liggen dan bij de typische man-vrouwpatronen. Zijn de resultaten/beloningen dan wel correct ?
 1. Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaatste - Nederlander Nuis verlengt titel met olympisch record
  Winterspelen
  5

  Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaat­ste - Nederlan­der Nuis verlengt titel met olympisch record

  Bart Swings had geen prioriteit gemaakt van de 1.500m en dat was er vandaag ook aan te zien: de 30-jarige Leuvenaar finishte pas als dertiende op de Winterspelen in Peking. De strijd om het goud, die draaide uit op een Nederlands onderonsje, met Kjeld Nuis als triomfator. Hij verlengde zijn olympische titel op de schaatsmijl, met een nieuw olympisch record als toetje (1:43.21).
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.