Quinn in actie tijdens de verrassend gewonnen halve finale tegen de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Quinn in actie tijdens de verrassend gewonnen halve finale tegen de Verenigde Staten. © AFP

Een stukje geschiedenis: Quinn uit Canada is de eerste transgender én non-binaire persoon met olympisch goud

Olympische SpelenGeschiedenis voor Canada in de olympische finale van het voetbal. Gestunt tegen Zweden. Maar dat is niet de enige primeur in de eindstrijd van vrijdag tussen Canada en Zweden. Quinn (25) werd de eerste openlijke transgender én non-binaire sporter die een olympische (gouden) medaille pakt. 

16 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Het is zover: transgenders weten niet meer in welk geslacht ze willen veranderen. De hedendaagse verwarring is compleet. Voetbal- en bokshandschoenen, zwaarden en knuppels voor vrouwen. Parels, bloemetjes en knuffels voor mannen. Transgenders weten niet meer wat nog écht M en wat nog echt V is. Als alles in de blender gaat, en er geen enkele norm of basismodel meer is, tja waarin moet je dan veranderen?
 • Charity Swinnen

  1 maand geleden
  Ze zien zichzelf als non-binair: dus geen man, geen vrouw. Dan kan je ook niet meedoen in een mannenteam noch in een vrouwenteam. Voel je je non-binair, allemaal goed, maar draag dan de gevolgen en die zijn geen deelname in gewone teams. Start zelf een ploeg op, dan gaan we binnenkort een nieuwe hype zien.
 • Steve Verwimp

  1 maand geleden
  Het mooiste of beter gezegd het duidelijkste bewijs dat alles wat onder de noemer van politieke correct(heid) is of wil trekken,bedrog of oneerlijkheid bevorderd.Wat recht is krom trekt en zegt dat dit het nieuwe recht is en dat dit dan ook als recht moet beschouwd worden.
 • marijke deruyck

  1 maand geleden
  Is al dienen tralala wel nodig ? Mensen mogen zich gerust voélen en uiten zoals ze zijn, maar met hun gedoe om taal- en inhoudskundige eisen beginnen te stellen, hun verzet tegen hokjes en de indeling ervan, zijn ze net een eigen hokje aan 't creëren, waarin ze dan weer de uitzondering zijn. Leef je leven en doe je ding.
 • Linda Wellekens

  1 maand geleden
  Ik stel mij vragen over de prestatiemogelijkheden van die mensen die anders zouden liggen dan bij de typische man-vrouwpatronen. Zijn de resultaten/beloningen dan wel correct ?