Vervaet, Jonathan Borlée, Laus en Doom zetten een Belgisch record neer in de jonge discipline.
Volledig scherm
Vervaet, Jonathan Borlée, Laus en Doom zetten een Belgisch record neer in de jonge discipline. © BELGA

Een medaille behoort tot de mogelijkheden: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays

Olympische SpelenPrima start voor de Belgen in het atletiek. De gemengde aflossingsploeg op de 4x400 meter heeft zich op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. Na diskwalificatie van eerst de Verenigde Staten en dan de Dominicaanse Republiek wonnen ze ook hun reeks. Helaas voor de medaillekansen van de Belgen, mogen de Verenigde Staten en de Domenicaanse Republiek toch nog deelnemen aan de finale. Ze vochten de beslissing aan en kregen gelijk. In de andere reeks klokten vier landen een snellere tijd, maar de Belgen deden het zonder de lichtgekwetste Cynthia Bolingo, Cheetah in vorm. Zij zou morgen in de finale om 14.35 uur wel kunnen lopen.

3 reacties

 • Ward Berden

  2 maanden geleden
  Zonder Bolingo lopen ze een nieuw record. Niets dat erop wijst dat die blessure volledig weg is en niet kan opspelen. Volgens welke logica moet die dan terug in de ploeg?
 • Ricci Latte

  2 maanden geleden
  Mooi toch!
 • Katrien Doom

  2 maanden geleden
  Toch super gedaan ook van onze jongste telg Alexander Doom. Ge moet het maar doen op u eerste Olympische spelen. En als 2 e afgelost…. dat is belangrijk. Hij verdient zijn plaats zonder twijfel.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).