Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

DUBBELINTERVIEW. Remco Evenepoel en Mauri Vansevenant, jonge wolven op veroveringstocht in Tokio: “Ik jaag me nog te veel op in dingen”

Olympische SpelenBrussels Ketje ‘meets’ West-Vlaamse boerenzoon. Een confrontatie van leefstijlen, mentaliteiten en karakters. Maar wel potentiële chemie op de fiets. Ploegmaats Remco Evenepoel (21) en Mauri Vansevenant (22) zijn de jonge wolven in de Belgische olympische wielerselectie. Een dubbelgesprek.

6 reacties

 • Luc Steenmans

  1 jaar geleden
  Pocagar is ook maar 22...n
 • Willem Kempenaers

  1 jaar geleden
  Amai Miek het zit diep blijkbaar. Triestig.
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  De pers maakt ze groot of breekt ze af. Zo is het altijd geweest en blijft verder duren.
 • Bernd Vaes

  1 jaar geleden
  Ja, ja, Remco, van Aert, van Avermaet, Vansevenant winnen morgen alle vier het goud, een unicum in de sportgeschiedenis. Dus … geen van die vier.
 • Michel Dierickx

  1 jaar geleden
  Als Evenepoel geen goud wint is het net zoals de Giro : een totale mislukking. Hij zou alvast beter een toontje lager zingen en slechte journalisten als Van Nieuwkerjke en Wuyts zoveel mogelijk mijden. Die denken alleen aan kijkcijfertjes van een kleine zender en boetrtige ouderwetse niet werkende reclame. Bij Deceuninck hebben ze dat begrepen Soudal zal wel volgen.
 1. REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywoodfilm”
  Play
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywood­film”

  De olympische gouden medaille van hockeyer Thomas Briels ging van kinderhand tot kinderhand, even konden ze sportieve roem tastbaar aanraken. Met Briels als gastspreker had het BOIC op ‘Olympic Day’ een Franstalige schoolklas uit Genappe uitgenodigd voor een unieke leerdag over de olympische waarden, met soms een grappige noot: “Weten jullie hoeveel medailles België in Tokio won? Zestien? Neen, dat is voor Parijs.”
 2. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”