Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

DUBBELINTERVIEW. Remco Evenepoel en Mauri Vansevenant, jonge wolven op veroveringstocht in Tokio: “Ik jaag me nog te veel op in dingen”

Olympische SpelenBrussels Ketje ‘meets’ West-Vlaamse boerenzoon. Een confrontatie van leefstijlen, mentaliteiten en karakters. Maar wel potentiële chemie op de fiets. Ploegmaats Remco Evenepoel (21) en Mauri Vansevenant (22) zijn de jonge wolven in de Belgische olympische wielerselectie. Een dubbelgesprek.

6 reacties

 • Luc Steenmans

  2 maanden geleden
  Pocagar is ook maar 22...n
 • Willem Kempenaers

  2 maanden geleden
  Amai Miek het zit diep blijkbaar. Triestig.
 • Jan Van Rompaey

  2 maanden geleden
  De pers maakt ze groot of breekt ze af. Zo is het altijd geweest en blijft verder duren.
 • Bernd Vaes

  2 maanden geleden
  Ja, ja, Remco, van Aert, van Avermaet, Vansevenant winnen morgen alle vier het goud, een unicum in de sportgeschiedenis. Dus … geen van die vier.
 • Miek Dirickx

  2 maanden geleden
  Als Evenepoel geen goud wint is het net zoals de Giro : een totale mislukking. Hij zou alvast beter een toontje lager zingen en slechte journalisten als Van Nieuwkerjke en Wuyts zoveel mogelijk mijden. Die denken alleen aan kijkcijfertjes van een kleine zender en boetrtige ouderwetse niet werkende reclame. Bij Deceuninck hebben ze dat begrepen Soudal zal wel volgen.
 1. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.