Robin Godel en Jet Set.
Volledig scherm
Robin Godel en Jet Set. © Photo News

Drama in olympische eventing: Zwitser moet paard laten inslapen na val tijdens wedstrijd

Olympische SpelenDrama in de ruitersport tijdens de Olympische Spelen. De Zwitser Robin Godel (22) moest zaterdag toezien hoe zijn paard Jet Set tijdens de eventingcompetitie zwaar ten val kwam. Men moest het paard laten inslapen.

31 reacties

 • Steven Vanneberg

  2 maanden geleden
  Een paard hoort gras te eten in een weide, lees je hier…. Ik denk dat die alleen maar een paard van ver gezien hebben of kennen uit de boekskes.
 • JAN luytens

  2 maanden geleden
  Een paard die dit niveau haalt is per definitie een paard die deze sport graag doet, immers net zoals bij mensen zijn het alleen deze met de juiste genen en een topverzorging die in staat zijn om de top te bereiken .En als een paard heel veel pijn lijd vind ik het zelfs een noodzakelijk kwaad om het dier uit zijn lijden te verlossen. Het grote verschil met de mens is wel dat je een paard na een operatie niet effe kan gaan vertellen dat hij of zij een paar weken stil in bed moet blijven liggen .
 • Kaitlyn Gielen

  2 maanden geleden
  Amai allemaal paardenkenner zo te zien ? Het laten inslapen was het beste voor het beest zelf ook anders zou het ook nog pijn moeten lijden om het naar het ziekenhuis te brengen . En ook paardrijden is geen dierenmishandeling mensen die die sport doen geven ook om hun dieren . Paarden vinden soms zelfs leuk om dit te doen . Ja er is een disciplinaire in paardrijden is wel mishandeling maar niet allemaal denk miss eerst efe verder alvorens een reactie zoals deze te plaatsen
 • Freddie Lamers

  2 maanden geleden
  Circussen en stierenvechten staan ter discussie, maar een paard zijn kunstje laten doen is blijkbaar nog steeds geaccepteerd? Als je een lijn wil trekken, moet je dit ook eens goed onder de loep houden.
 • michel schoep

  2 maanden geleden
  Dierenmishandeling van de zuiverste soort. Vanaf nu moet men de regel instellen en contractueel vastleggen dat paarden die gewond geraken in de paardensport adequaat verzorgd en opgelapt worden en in een luxeranch een zorgeloos pensioen krijgen.