Onze marathonlopers in Tokio, van links naar rechts: Hanne Verbruggen, Bashir Abdi, Koen Naert, Dieter Kersten en Mieke Gorissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze marathonlopers in Tokio, van links naar rechts: Hanne Verbruggen, Bashir Abdi, Koen Naert, Dieter Kersten en Mieke Gorissen. © Photo News

Deze vijf Belgen stomen zich klaar voor (warme) olympische marathon: tussen schitteren en overleven, afzien wordt het sowieso

Olympische SpelenTwee oude bekenden - Europees kampioen Koen Naert en Belgisch recordhouder Bashir Abdi - krijgen over twee maanden het gezelschap van drie debutanten, drie ‘groentjes’ in Tokio. Excuus: in Sapporo, want het IOC verhuisde de olympische marathon 1.000 km noordelijker, in een poging om te ontsnappen aan de warmte en hoge vochtigheidsgraad van Tokio. De vijf Belgen zijn zich, elk op hun manier en in functie van hun professionele en financiële mogelijkheden, aan het klaarstomen voor de Spelen. Om te schitteren of te overleven.

1 reactie

 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Voor deze reeks debutanten hebben ze risicogroepen op de lange baan geschoven? Ze moesten zich schamen om hun plaats voortijdig op te eisen. Geen sportervaring, maar wel een vroege coronaprik. In België kan werkelijk alles.
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.