Onze marathonlopers in Tokio, van links naar rechts: Hanne Verbruggen, Bashir Abdi, Koen Naert, Dieter Kersten en Mieke Gorissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze marathonlopers in Tokio, van links naar rechts: Hanne Verbruggen, Bashir Abdi, Koen Naert, Dieter Kersten en Mieke Gorissen. © Photo News

Deze vijf Belgen stomen zich klaar voor (warme) olympische marathon: tussen schitteren en overleven, afzien wordt het sowieso

Olympische SpelenTwee oude bekenden - Europees kampioen Koen Naert en Belgisch recordhouder Bashir Abdi - krijgen over twee maanden het gezelschap van drie debutanten, drie ‘groentjes’ in Tokio. Excuus: in Sapporo, want het IOC verhuisde de olympische marathon 1.000 km noordelijker, in een poging om te ontsnappen aan de warmte en hoge vochtigheidsgraad van Tokio. De vijf Belgen zijn zich, elk op hun manier en in functie van hun professionele en financiële mogelijkheden, aan het klaarstomen voor de Spelen. Om te schitteren of te overleven.

1 reactie

  • Liesbeth Cuppens

    2 maanden geleden
    Voor deze reeks debutanten hebben ze risicogroepen op de lange baan geschoven? Ze moesten zich schamen om hun plaats voortijdig op te eisen. Geen sportervaring, maar wel een vroege coronaprik. In België kan werkelijk alles.

Olympische Spelen