De Red Lions en Thiam worden overladen met lof.
Volledig scherm
De Red Lions en Thiam worden overladen met lof. © Instagram

Derwael ziet “golden boys” en “koningin Nafi”, Courtois onder indruk van collega-doelman: Red Lions en Thiam overladen met lof

Olympische SpelenDe Red Lions en Nafi Thiam zijn de Belgische helden vandaag op de Olympische Spelen. De hockeymannen en de zevenkampster pakten (historisch) goud. Ze worden dan ook overladen met lof op sociale media. Een overzicht.

6 reacties

 • Jean-Paul Haesen

  3 maanden geleden
  Ik dacht dat alleen Nederlanders het branie hadden zich van tevoren uit te roepen tot winnaars en dat de Belgen steeds zouden knikken :"Ja, het zal wel zo zijn". Onze jongens hebben hier bewezen dat hard werk, kwaliteit, motivatie en geloof in eigen kunnen het verschil kunnen maken. Ook Nafi en Nina : twee dames die reeds jaren aan de top staan en dus niemand meer kunnen verrassen maar het wel doen. Groot Respect.
 • Carl Peeters

  3 maanden geleden
  Proficiat aan al onze medaillewinnaars, ze kwamen en overwonnen. Er zijn anderen die het wel zeggen, maar niet kunnen.
 • Dirk Vanermen

  3 maanden geleden
  Die drive vd hockeyers maakte het verschil : zeggen dat ge gaat winnen en het nog doen ook. Respect!
 • Frank Capenberghs

  3 maanden geleden
  Niet alleen woorden maar ook daden,
 • patrick libotton

  3 maanden geleden
  Super, focus en doorzettingsvermogen! Hou dit bij voor jullie verdere carrière. Maakt gewoon het verschil!👍
 1. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.