Robin, Matthias en Jeroen dragen hun inmiddels gestopte broer Vincent Casse op handen. "We zijn elkaars grootste supporter."
Volledig scherm
PREMIUM
Robin, Matthias en Jeroen dragen hun inmiddels gestopte broer Vincent Casse op handen. "We zijn elkaars grootste supporter." © Ben Conaerts

De drie broers van judoka Matthias Casse: “Plots zijn we ‘broer van’. Niet erg, hij is ook écht onze broer, hé”

Mama Els en papa Serge hadden hoegenaamd niks met sport. Het tij kan keren. Het nageslacht dat ze hebben voortgebracht bestaat uit vier bonkige topsporters. Twee judoka’s, twee acrobatische gymnasten. Vincent (26), Matthias (24), Jeroen (23) en Robin (22). Zoon twee pakte gisteren brons op de Olympische Spelen in Tokio. Het geslacht Casse. “Een broer op de Spelen geeft ons een extra laag zelfvertrouwen. Elke prestatie is plots bereikbaar.”

3 reacties

 • jo verstraelen

  1 jaar geleden
  Van zijn broers gaat hij langer plezier hebben dan van alle medailles in de wereld samen. Familie is het enige houvast in de wereld.
 • michel vandewiele

  1 jaar geleden
  Drie toffe broers, dat zijn dan toch drie gouden medailles, wat een vriendschap, gewoon oh zo mooi !
 • Yasper Raes

  1 jaar geleden
  Ik begrijp Matthias’ ontgoocheling dat hij het goud niet pakte, maar vind dat hij toch een prachtprestatie neerzette!
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.