BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

De drie Belgische medailleruiters over unieke band met hun prijsbeest: “Paard is als onze levenspartner”

Olympische SpelenZe staan op met hun toppaard en zeggen goeienacht bij het slapen gaan. De drie Belgische medaillewinnaars danken hun prijsbeest, waarmee ze over de jaren heen een persoonlijke vertrouwensband hebben uitgebouwd: wat maakt hun paard zo bijzonder?

4 reacties

 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  In België fokken ze toppaarden. Het probleem is echter dat ze voor heel veel geld naar het buitenland gaan. Onze topruiters moeten het eigenlijk doen met mindere, maar nog steeds heel goede paarden. En de winst hangt soms af van het falen van anderen. Herinner de val van Nibali in Rio, en onze Greg won. En trouwens, 4de is ok heel goed, ze hebben het niet gestolen.
 • Greta Van den broecke

  2 maanden geleden
  @ Ludo. Inderdaad maar ze verdienen respect. Om als 4de te eindigen op de Olympische spelen met men ook een topprestatie neerzetten. Deze ruiters en hun paarden behoren tot de top in de wereld. Het doet me trouwens deugd om te lezen hoe goed ze voor hun paarden zorgen. Ik heb ooit anders gezien.
 • Tim Heye

  2 maanden geleden
  Dit is geen sport, het dier doet alles en speelt met het enige zwakte van een paard, hun poten. Waanzin.
 • Ludo Wouters

  2 maanden geleden
  Met heel veel geluk hebben ze een bronzen medaille behaald. Het is niet door hun goede prestatie maar door het falen van het Franse paard dat ze brons hebben behaald.