Bart Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© Bart Leye

COLUMN. Twee gouden medailles in een uur tijd, naar Belgische normen is dat een lawine

In een vorig leven als sportjournalist nam Jan Segers deel aan vijf Olympische Spelen. Dezer weken schrijft hij geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende olympische kop. Vandaag: Nafi Thiam & Vincent Vanasch.

3 reacties

 • Houzet Xavier

  2 maanden geleden
  Vooraf zeggen we gaan voor niets minder dan goud en het ook waarmaken is formidabel. Mooie prestatie.
 • Klara De Smet

  2 maanden geleden
  Beelden zeggen veel en dan nog zo'n overtreffende proza erbij maakt het plaatje af. Prachtig, hartverwarmend, dat had België echt nodig.
 • Philippe Bastijns

  2 maanden geleden
  Zoals zo vaak beste Jan, de nagel op de kop! Met de grinta van de Red Lions zouden de Rode Duivels een pak verder komen. Proficiat aan al onze olympiërs !
 1. POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?
  Olympische Spelen
  14

  POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?

  De vlam is gedoofd, het stof is gaan liggen, de Olympische Spelen in Tokio zitten erop. Om nog één ultieme keer na te genieten geven wij graag u het woord in onze grote Spelen-poll. 7 vragen met telkens 7 keuzemogelijkheden en dat allemaal geheel naar de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie was de figuur van de Spelen? Welke Belgische medaille maakte bij u de grootste indruk? Laat het ons weten.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.