De Belgian Cats hebben hun ticket voor deelname aan de Spelen van Tokio al op zak.
Volledig scherm
De Belgian Cats hebben hun ticket voor deelname aan de Spelen van Tokio al op zak. © Photo News

Chef de Mission Spahl bereidt Team Belgium op alle scenario's voor: “Voor bepaalde atleten is het uitstel net een voordeel”

Olympische SpelenSinds eind maart werd beslist om de Olympische Spelen een jaar uit te stellen, hebben Olav Spahl en zijn team alle mogelijke scenario's voorbereid. “We willen Team Belgium volgende zomer in de beste omstandigheden naar Tokio brengen en het daar in de best mogelijke omstandigheden laten presteren”, verklaart de Chef de Mission in een donderdag gepubliceerde nieuwsbrief.

 1. De olympische kampioen die ondanks een tumor in de hersenen vecht voor de Spelen en z'n leven: “De kans dat ik er bovenop kom, is niet zo groot”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  De olympische kampioen die ondanks een hersentu­mor vecht voor de Spelen en z'n leven: “De kans dat ik er bovenop kom, is niet zo groot"

  Een flinke noot om kraken voor heel wat atleten, het uitstel van de Olympische Spelen. Al geldt dat voor jumpingruiter Eric Lamaze nog wat meer dan voor de rest. De 51-jarige Canadees, die worstelde met druggebruik en in 2011 zijn olympisch paard in competitie zag sterven aan een hartslagaderbreuk, vecht tegen een hersentumor. Hij wou in Tokio afscheid nemen van de paardensport, maar net nu zijn de Spelen met één jaar uitgesteld.
 1. Marc Degryse over periode als sportleider bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"
  Play

  Marc Degryse over periode als sportlei­der bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"

 2. Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijkste fases
  Play

  Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijk­ste fases