Charline Van Snick met een symbolisch paars tintje in haar haren.
Volledig scherm
PREMIUM
Charline Van Snick met een symbolisch paars tintje in haar haren. © Photo News

Charline Van Snick vecht naast de tatami voor gelijkheid tussen man en vrouw: “Meisjes beginnen niet aan sport omdat het iets voor mannen zou zijn”

Olympische SpelenCharline Van Snick, aan de vooravond van haar derde Olympische Spelen en voorvechtster van vrouwenrechten, laat zich niet makkelijk het zwijgen opleggen. Ook al levert dat giftige reacties op en verbiedt het IOC politieke statements, de judoka blijft vastberaden haar idealen verdedigen: “Ik heb de indruk dat we gemuilkorfd worden, maar ik kan wel tegen een stootje.”

2 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Er bestaat niet zoiets als 'vrouwensport', neen. Het zijn vrouwen die een mànnensport uitoefenen. De vrouwen imitéren de mannen (tot in het potsierlijke: gewichtheffen, boksen). Ik ken maar 1 vrouw (Jane Fonda) die een echte vrouwensport uitgevonden heeft: aerobics. Een sport op maat van de vrouw. Volgens mij is het niet gezond als vrouw om voor competitiesport tegen wil en dank opgefokte spieren te kweken. Uw gezond verstand gebruiken, is de basis van elke gezonde sport, zeker voor een vrouw.
 • Eric Servaes

  1 jaar geleden
  Euh …. Kim Clijsters, Justine Henin, Ann Wouters, Annelies Bredael, Lotte Kopecky, Anne Simons, Ulla Werbrouck, Gella Vandecaveye, ….. en ik kan zo nog een tijdje doorgaan …. Zijn dat dan allemaal mannen ?,?
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaanse invloed in Europa en Azië

  Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaan­se invloed in Europa en Azië

  De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Peking, waar hij de Chinese leider Xi Jinping heeft ontmoet en de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen zal bijwonen. Dat heeft het Russische persagentschap TASS gemeld. Poetin sprak bij deze topontmoeting over “de ongekend nauwe betrekkingen” tussen beide landen. Hij zei dat de banden van Rusland met China “zich voortvarend ontwikkelen op de weg naar vriendschap en een strategisch partnerschap”.