Charline Van Snick met een symbolisch paars tintje in haar haren.
Volledig scherm
PREMIUM
Charline Van Snick met een symbolisch paars tintje in haar haren. © Photo News

Charline Van Snick vecht naast de tatami voor gelijkheid tussen man en vrouw: “Meisjes beginnen niet aan sport omdat het iets voor mannen zou zijn”

Olympische SpelenCharline Van Snick, aan de vooravond van haar derde Olympische Spelen en voorvechtster van vrouwenrechten, laat zich niet makkelijk het zwijgen opleggen. Ook al levert dat giftige reacties op en verbiedt het IOC politieke statements, de judoka blijft vastberaden haar idealen verdedigen: “Ik heb de indruk dat we gemuilkorfd worden, maar ik kan wel tegen een stootje.”

2 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 weken geleden
  Er bestaat niet zoiets als 'vrouwensport', neen. Het zijn vrouwen die een mànnensport uitoefenen. De vrouwen imitéren de mannen (tot in het potsierlijke: gewichtheffen, boksen). Ik ken maar 1 vrouw (Jane Fonda) die een echte vrouwensport uitgevonden heeft: aerobics. Een sport op maat van de vrouw. Volgens mij is het niet gezond als vrouw om voor competitiesport tegen wil en dank opgefokte spieren te kweken. Uw gezond verstand gebruiken, is de basis van elke gezonde sport, zeker voor een vrouw.
 • Eric Servaes

  2 weken geleden
  Euh …. Kim Clijsters, Justine Henin, Ann Wouters, Annelies Bredael, Lotte Kopecky, Anne Simons, Ulla Werbrouck, Gella Vandecaveye, ….. en ik kan zo nog een tijdje doorgaan …. Zijn dat dan allemaal mannen ?,?
 1. Onze atletiekspecialist Van Branteghem over het “súperhistorische” wereldrecord van Warholm: “Boltiaans? Misschien van tijd nog straffer”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  1

  Onze atle­tiekspe­ci­a­list Van Branteghem over het “súperhistorische” wereldre­cord van Warholm: “Boltiaans? Misschien van tijd nog straffer”

  “Een historische grens, waar we nog héél ver van waren, is nu gesloopt.” Superlatieven schieten - zelfs bij onze specialist Cédric Van Branteghem - tekort om het fabelachtige wereldrecord van Karsten Warholm (25) op de 400 meter horden te beschrijven. Van 46.70 ging het plots naar 45.94. Boltiaans. “Ik had het er net nog over met Wilfried (Meert, voormalig directeur van de Memorial, red). Dit is een súperhistorische prestatie. Boltiaans? Misschien van tijd nog straffer.”

Olympische Spelen