Abdi Nageeye met Bashir Abdi.
Volledig scherm
Abdi Nageeye met Bashir Abdi. © AFP

Brons met dank aan Nederlander Abdi Nageeye: “Ik wilde op 800 meter van de finish gaan, maar dacht aan Bashir”

Olympische SpelenBelgië heeft voor het eerst sinds Karel Lismont in 1976 een olympische marathonmedaille. Met dank aan Bashir Abdi en aan Abdi Nageeye. De Nederlander sleurde z’n maat naar brons, zelf pakte hij het zilver. “Ik twijfelde zelfs om met Kipchoge mee te gaan.”

13 reacties

 • Alex Millian

  2 maanden geleden
  Kippenvel gehad die nacht! Pracht prestatie en dank u Nageeye!
 • Jan Joris

  2 maanden geleden
  Mooie momenten op deze spelen! Topsport van topmensen.
 • Charel De sjanteerbaere

  2 maanden geleden
  Doet me denken aan het hoogspringen,hier kunnen we heel veel van leren.Prachtig mannen,wens jullie beiden en nog heel veel succes in je sport.
 • UGO DE MAEYER

  2 maanden geleden
  Super om dit te zien. Als nu alle Nederlanders en Belgen elkaat steunen wanneer noodzakelijk en sporyief kan dan zul je nog eens wat zien. Trouwens al eens een lijstje gemaakt van de prestaties van de Lage Landen in de eerste 10 van alle disciplines ? Toch om fier over te zijn voor een totaal van 28 miljoen inwoners
 • Gerard Verbeurle

  2 maanden geleden
  gewoon schitterend wat die Nederlander gedaan heeft. Dat is echte vriendschap.
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.