EPA
Volledig scherm
© EPA

BRONS! Belgisch jumpingteam pakt medaille na onwaarschijnlijk slot met weigering van Frans paard

Olympische SpelenMedaille nummer zes is binnen voor Team Belgium, met dank aan het jumpingteam. Pieter Devos, Jerome Guery en Gregory Wathelet haalden op de valreep brons binnen in de finale. Frankrijk leek op weg naar goud, maar toen kwam er een weigering van Vancouver de Lanlore.

27 reacties

 • René Pijnacker

  2 maanden geleden
  Nog nooit een paard uit zichzelf rare pasjes en pirouetten zien maken. Paardensport is niet meer van deze tijd. Net als circus met dieren.
 • Christiaan Vernist

  2 maanden geleden
  Pure dierenmishandeling. Draf is nog erger is helemaal tegen hun natuur. Wie dit ontkent is nog nooit naar de trainingen gaan kijken. Begrijp niet dat deze mishandeling een olympische sport kan zijn.
 • Lieven De Cock

  2 maanden geleden
  L D C.Dit is de grootste eer die je kan bewijzen aan de paarden en aan alle paarden die deze toppers hebben voortgebracht.Deze dieren worden veel beter verzorgd dan de doorsnee atleten in alle sportdisiplines!Hier is niets onnatuurlijks aan, laat ze los in een piste lopen en er zullen er zijn die spontaan springen en rennen, pur natuur!Een dikke proficiat aan de ruiters, de paarden en vergeet de verzorgers niet ze hebben een niet te onderschatten aandeel in het sucses!!
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Denk niet dat je een paard dergelijke prestaties kan laten leveren als het dwang en dierenmishandeling zou zijn. Vraag het maar eens aan die Duitse in de moderne 5 kamp die wat te veel op het paard sloeg. Waarna het paard besliste dat het geen gouden medaille werd, zelfs geen medaille.
 • guy de meyer

  2 maanden geleden
  Proficiat Pieter en de rest van het team! Dat is nu eens een bewijs van doorzettingskracht en geloven in uw eigen kunnen! Ook al was je niet direct geselecteerd, toch blijven erin geloven! Echte klasse!