Sven Vanthourenhout geeft Wout van Aert een schouderklopje na de tijdrit.
Volledig scherm
Sven Vanthourenhout geeft Wout van Aert een schouderklopje na de tijdrit. © BELGA

Bondscoach Vanthourenhout niet teleurgesteld: “Iedereen wilde hier op z'n best zijn”

Olympische spelenMet een zesde en negende plaats is de olympische tijdrit voor de Belgen toch ietwat op een sisser afgelopen. Al wil de bondscoach, Sven Vanthourenhout, dat niet zo zien. “Waar ik vooraf wat schrik voor had, is werkelijkheid geworden”, klonk het na afloop.

9 reacties

 • Lucas De groot

  1 jaar geleden
  Snap niet wat Evenepoel daar gaan doen is.
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Voor de tijdrit zou je gedacht hebben als men de commentaren hoorde en las dat er maar 2 deelnemers waren Van Aert en Evenepoel. Een wedstrijd moet eerst altijd gereden worden.
 • Pieter De Ruyter

  1 jaar geleden
  Wout heeft het goed gedaan,hij was top in de tweede week van de tour;Het kan niet alle dagen kermis zijn.
 • Etienne De Bondt

  1 jaar geleden
  Een goede bondscoach had Van Aert nooit beide wedstrijden laten rijden en dan nog in de media beweren dat de kans op goud in beide wedstrijden reëel was. Zonder het zilver van Van Aert was hij dik gebuisd, voor zijn keuze op de weg een dikke nul, voorzijn tactiek op de weg nog een grotere nul. Hij had Campenaerts de tijdrit moeten laten rijden in plaats van Evenepoel.
 • Louis Meeus

  1 jaar geleden
  Als Evenepoel nog niet 100% is dan was hij beter niet naar Japan gegaan. Daar moeten anderen voor thuis blijven.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaatste - Nederlander Nuis verlengt titel met olympisch record
  Winterspelen
  5

  Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaat­ste - Nederlan­der Nuis verlengt titel met olympisch record

  Bart Swings had geen prioriteit gemaakt van de 1.500m en dat was er vandaag ook aan te zien: de 30-jarige Leuvenaar finishte pas als dertiende op de Winterspelen in Peking. De strijd om het goud, die draaide uit op een Nederlands onderonsje, met Kjeld Nuis als triomfator. Hij verlengde zijn olympische titel op de schaatsmijl, met een nieuw olympisch record als toetje (1:43.21).