Marcell Jacobs.
Volledig scherm
Marcell Jacobs. © Photo News

Bom in de atletiekwereld: goudenmedaillewinnaar Jacobs via sportdiëtist gelinkt aan grootschalig dopingonderzoek

Olympische SpelenLamont Marcell Jacobs pakte afgelopen weekend nog verrassend het goud op de 100 meter. Maar de gouden roes zou weleens tot een abrupt einde kunnen komen voor de Italiaan. Hij wordt namelijk via een bevriende bodybuilder en sportdiëtist in verband gebracht met een grootschalig dopingonderzoek. Dat ontdekte The Times. Jacobs’ entourage ontkent elke betrokkenheid bij het strafonderzoek én het gebruik van doping. 

15 reacties

 • christophe baele

  2 maanden geleden
  Alle stalen worden 30 jaar bewaard, dus wie ooit gefoefeld heeft vliegt vroeg of laat tegen de lamp. Iedereen altijd het voordeel van de twijfel geven. De technologie staat niet stil voor het detecteren van vreemde stoffen. Prof Van Eenoo en zijn lab zijn bij de absolute top van de wereld.
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Ik ben oud genoeg om me te herinneren hoe Ben Johnson door het slijk gehaald werd omdat hij het lef had om het Carl Lewis sprookje te verstoren Jaren later kwam aan het licht dat Lewis net zo zwaar of misschien zelfs erger gedrogeerd was
 • Stefaan Clabau

  2 maanden geleden
  Ek finale ligt nog op hun maag precies 😅
 • H. Anckaert

  2 maanden geleden
  Waar rook is is vuur hé! Zoals in het wielrennen zal de doping in de atletiek nooit weg zijn!! De producten die nu gebruikt worden zullen pas binnen enkele, misschien zelfs vele van hier gedetecteerd kunnen worden! Tja het is wat het is voor mij!!
 • Felix Strackx

  2 maanden geleden
  Ach ja, over de onwaarschijnlijke prestaties van de Jamaicanen mag er natuurlijk niets gezegd worden.
 1. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.
 2. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.