Jos Verlooy met paard Igor.
Volledig scherm
Jos Verlooy met paard Igor. © Hippo Foto/Foto Caremans

Belgisch topruiter Jos Verlooy haakt af voor Olympische Spelen na blessure bij paard: “Niet te vatten”

Olympische SpelenEen zware opdoffer voor Belgisch topruiter Jos Verlooy (25). Door een blessure bij zijn paard Igor moet hij een kruis maken door de Olympische Spelen. “Dit komt heel hard aan.” 

0 reacties

 1. Strafcornerkoning Hendrickx is dé ster van Red Lions: “Alex is onze god, ze probeerden hem uit het toernooi te kloppen en zelfs dat lukte niet”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  1

  Strafcor­ner­ko­ning Hendrickx is dé ster van Red Lions: “Alex is onze god, ze probeerden hem uit het toernooi te kloppen en zelfs dat lukte niet”

  Hij relativeert zichzelf tot ‘one of the guys’. Maar Alexander Hendrickx — vrijdag wordt hij 28 — is nu al dé ster van de Red Lions op het hockeytoernooi op de Olympische Spelen. Tegen India ramde hij zijn tiende, elfde en twaalfde strafcorner binnen. Waarmee ‘Jimmy’ alvast beter doet dan de 11 van de Argentijn Peillat in Rio 2016 - toen was Hendrickx nog reserve. “Ach, leuk om op de score sheet te belanden. Maar dit is een teamjob.”
 2. Controversiële Denen nu tegen de grond op de piste, waar het ook héél snel gaat: derde wereldrecord in twee dagen tijd
  Olympische Spelen
  4

  Controver­siële Denen nu tegen de grond op de piste, waar het ook héél snel gaat: derde wereldre­cord in twee dagen tijd

  Sensationele tijden op de atletiekpiste, sensationele tijden ook op de wielerbaan. Op de piste in Izu, op 145 kilometer van Tokio, is al het derde wereldrecord in twee dagen gesneuveld. In de ploegenachtervolging bij de vrouwen werd het WR al drie keer verbeterd, in de teamsprint bij de vrouwen een keer en de Italiaanse baanwielrenners klokten een snelste tijd ooit in de ploegenachtervolging. Daarna gingen de Denen (zonder tape op de onderbenen) zowaar tegen de grond. Ook Nederland mag al juichen op de piste. De teamsprinters bezorgden Oranje al de zesde gouden medaille op deze Olympische Spelen.

Olympische Spelen