REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Belgian Lions 3x3 winnen van Rusland, maar verliezen van favoriet Servië: “Voor ons een mooi verhaal, tot we gisteren plots bedreigingen kregen”

Olympische SpelenNet als gisteren wisselend succes voor de Belgian Lions 3x3. De basketters wonnen hun derde wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio tegen Rusland (21-16), in hun vierde wedstrijd was Servië te sterk (21-14). Gisteren hakte de nederlaag tegen Japan er wel in. “Dat gaf een wrang gevoel en we begonnen wat te twijfelen”, gaf kapitein Nick Celis van vandaag toe. 

5 reacties

 • RUDI FRIEDRICHSEN

  2 maanden geleden
  Ze hebben mij al leuke momenten bezorgd. Bedankt mannen.
 • Fonz Ooms

  2 maanden geleden
  Prachtige sport, heel intens en mooi om volgen. Deze Belgen doen het formidabel, dikke proficiat. Ben fan geworden van deze sport.
 • Michael Van Eyck

  2 maanden geleden
  Daar mogen we fier op zijn! Dat je je kunt kwalificeren bij deze 8 ploegen, is een mooie prestatie op zich… #goebezigmannen
 • rudi swinnen

  2 maanden geleden
  Ik heb met het zien van de Belgen tegen Letland pas kennis gemaakt met deze sport . Op het puntje van mijn stoel heb ik genoten van de intentie , snelheid en vooral spanning . Prachtige sport hoor , en nu er al overwinningen geboekt zijn tegen dat Letland en nu ook Rusland zal dat de aandacht en populariteit alleen maar ten goede komen . Succes jongens !!!
 • lieven de ly

  2 maanden geleden
  top die gasten wat een drive.
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.