De ontgoocheling is groot bij Rafael Bogaerts, Thibaut Vervoort, Thierry Mariën en Nick Celis, maar zij mogen terugblikken op een fantastisch toernooi.
Volledig scherm
De ontgoocheling is groot bij Rafael Bogaerts, Thibaut Vervoort, Thierry Mariën en Nick Celis, maar zij mogen terugblikken op een fantastisch toernooi. © BELGA

Belgian Lions 3x3 grijpen naast brons na nederlaag tegen Servië: "Willen bijna onze excuses aanbieden omdat we geen medaille meenemen”

Olympische SpelenDe D-day voor de 3x3 Belgian Lions op de Olympische Spelen is op een spijtige desillusie uitgedraaid. Vanmiddag zwaar onderuit tegen Letland in de halve finale (21-8) en ook in de match om het brons een maatje te klein voor sterke Serviërs: 21-10. Een ondankbare vierde plaats is zo het deel voor onze landgenoten die het land dagenlang in de ban hielden. Onder andere ‘Iceman’ Thibaut Vervoort, de held met zijn 'buzzer beater’ tegen de Polen, was vandaag niet bij schot. Het Belgische basketbalsprookje krijgt zo geen metalen rand. Zonde.

68 reacties

 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Da komt wel, dat goud, zeker weten !
 • Peter Aerts

  1 jaar geleden
  Jullie hebben goud, als enige niet professionele ploeg zijn jullie toch maar lekker 4de geworden. De ontgoocheling na de laatste 2 wedstrijden laat zien dat jullie toch topsporters zijn. 5 dagen lang alles van jullie zelf gegeven, de laatste dag was er een beetje teveel aan, dit komt alleen maar omdat jullie niet zoveel kunnen trainen als die andere professionele ploegen. Jullie zijn erheen gegaan om bij de top 6 te eindigen in jullie groep. Ik zeg: mission accomplished
 • johan vandeweghe

  1 jaar geleden
  dat is toch geen verassing zeker echte strijders !
 • Raph Janssens

  1 jaar geleden
  Knap gedaan gasten ! Proficiat idd beter gedaan dan die overbetaalde voetballerkes
 • Jos Van Doorslaer

  1 jaar geleden
  Wat een prestatie ! Niemand had dit ooit verwacht. Een spelletje zo oud als de straat wordt terug ontdekt. Mooi !! Als ik even negatief mag zijn dan moeten jullie de zwakste schakel vervangen en dan doorgaan tot Parijs. Super fier op jullie !
 1. Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaatste - Nederlander Nuis verlengt titel met olympisch record
  Winterspelen
  5

  Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaat­ste - Nederlan­der Nuis verlengt titel met olympisch record

  Bart Swings had geen prioriteit gemaakt van de 1.500m en dat was er vandaag ook aan te zien: de 30-jarige Leuvenaar finishte pas als dertiende op de Winterspelen in Peking. De strijd om het goud, die draaide uit op een Nederlands onderonsje, met Kjeld Nuis als triomfator. Hij verlengde zijn olympische titel op de schaatsmijl, met een nieuw olympisch record als toetje (1:43.21).