De Cats haalden vorige maand brons binnen op het EK, kunnen ze op de Spelen even goed of zelfs beter doen?
Volledig scherm
PREMIUM
De Cats haalden vorige maand brons binnen op het EK, kunnen ze op de Spelen even goed of zelfs beter doen? © BELGA

Belgian Cats in 4 – nu ja, 5 – jaar van nobodies tot olympiërs: “Wij, óp de Spelen? ‘Goed zot’, dachten we”

Olympische SpelenHistorisch was het, hoe de Belgian Cats in februari 2020 voor het eerst een ticket voor de Olympische Spelen grepen. Met een jaartje vertraging beginnen ze er vandaag aan, tegen vicewereldkampioen Australië. In Tokio vuurden we snel nog een rondje vragen af op de vijf basisspeelsters en hun kapitein. “Van de twaalf landen zijn er tien ploegen die een medaillekans hebben. Laat ons eerst maar uit de poule raken met een goede uitgangspositie, zodat we niet tegen Team USA in de kwartfinale uitkomen.”

0 reacties

 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.