BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgian Cats, die zich wel als reekshoofd plaatsen, verliezen van fysiek sterk China: “Op het einde uit elkaar gevallen”

Olympische SpelenDe Belgische nationale vrouwenbasketploeg heeft de groepsfase op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio afgesloten met een 62-74-nederlaag tegen China. De Belgian Cats waren al zeker van de kwartfinale en treffen daarin woensdag om 10u20 onze tijd Japan. 

2 reacties

 • Nico Lapierre

  2 maanden geleden
  HLN uw bron van gaat voor de Belgische sporters! Die toren in Antwerpen geeft al veel propaganda gekocht!
 • Jan Dewolf

  2 maanden geleden
  Zelfs als de Cats verliezen met niet meer dan 44 (!) pt. verschil zijn ze nog reekshoofd en zeker van een gunstige loting . De drie groepswinnaars en de beste tweede zijn reekshoofd . Servië ( - 7 ) en Japan ( + 6 ) eindigen als 2° in de andere groepen met 2 overwinningen . België ( + 50 ) en China ( + 44 ) hebben ook al 2 overwinningen .
 1. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.