BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgian Cats, die zich wel als reekshoofd plaatsen, verliezen van fysiek sterk China: “Op het einde uit elkaar gevallen”

Olympische SpelenDe Belgische nationale vrouwenbasketploeg heeft de groepsfase op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio afgesloten met een 62-74-nederlaag tegen China. De Belgian Cats waren al zeker van de kwartfinale en treffen daarin woensdag om 10u20 onze tijd Japan. 

2 reacties

 • John Doe

  3 maanden geleden
  HLN uw bron van gaat voor de Belgische sporters! Die toren in Antwerpen geeft al veel propaganda gekocht!
 • Jan Dewolf

  3 maanden geleden
  Zelfs als de Cats verliezen met niet meer dan 44 (!) pt. verschil zijn ze nog reekshoofd en zeker van een gunstige loting . De drie groepswinnaars en de beste tweede zijn reekshoofd . Servië ( - 7 ) en Japan ( + 6 ) eindigen als 2° in de andere groepen met 2 overwinningen . België ( + 50 ) en China ( + 44 ) hebben ook al 2 overwinningen .
 1. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.
 2. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.