Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Bashir Abdi zet orgelpunt met olympisch brons op marathon, 45 jaar na Karel Lismont: “Ik kom nog wel eens terug voor het goud”

Olympische SpelenWie Bashir Abdi vrijdag bezig hoorde, was klaar om hem te begraven voor de olympische marathon. Hij klaagde over jetlag, over mottig zijn. Maar vandaag stond de 32-jarige Belg van Somalische origine op uit de doden en schonk België, 45 jaar na Karel Lismont, opnieuw brons. “Voor het goud kom ik nog wel eens terug.”

9 reacties

 • pieter Van Ceunebroeck

  3 maanden geleden
  Machtig!
 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  Mijn gemoed schoot vol toen ik de finish van deze race zag. De marathon, dé klassieker van de Olympische Spelen, plaats 2 en 3 gewonnen door 2 trainingsgenoten die elkaar door dik en dun steunden. Bashir die in niet ideale omstandigheden (jetlag, weinig nachtrust, krampen en ander klimaat > al geldt dit ongetwijfeld voor vele deelnemers) doorzet. Ook de reactie van Koen Naert die een knappe 10e plaats haalde, was zeer authentiek. Een bijzonder mooi einde!
 • Pascal Vanhorenbeek

  3 maanden geleden
  Op menselijk EN sportief vlak is dit absoluut een medaille waard.
 • Paul deyaert

  3 maanden geleden
  Prachtige prestatie van prachtige mens van harte proficiat
 • franky steenssens

  3 maanden geleden
  Hartverwarmende taferelen bij de aankomst van de marathon ! Abdi zijn Nederlandse vriend die hem bijna over de meet sleurt en hem constant de kracht inspreekt om door te gaan om die medaille te halen...nooit geziene vriendschap...doet veel deugd zo iets te zien ! Dikke Proficiat !
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.