Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaatste - Nederlander Nuis verlengt titel met olympisch record

WinterspelenBart Swings had geen prioriteit gemaakt van de 1.500m en dat was er vandaag ook aan te zien: de 30-jarige Leuvenaar finishte pas als dertiende op de Winterspelen in Peking. De strijd om het goud, die draaide uit op een Nederlands onderonsje, met Kjeld Nuis als triomfator. Hij verlengde zijn olympische titel op de schaatsmijl, met een nieuw olympisch record als toetje (1:43.21).

5 reacties

 • Walter Kennes

  8 maanden geleden
  Mantia is nergens! Bart voor goud op de massstart
 • Actie reageertje Reactie

  8 maanden geleden
  Prioriteit, ja dat is leuk gezegd als je niet beter kunt. Omdat hij op de massastart al eens iets gewonnen heeft wil niets zeggen! Deze spelen eindigen voor België zonder medailles. Maar geen probleem, Belgen lopen in alles jaren achter.
 • Stefan Straetmans

  8 maanden geleden
  Waarom doet Swings mee aan dit nummer? Moet dat volgens een of ander reglement? Je wordt hier fysiek en mentaal niet beter van, lijkt me, in voorbereiding naar zijn beste nr...In de (top) sport gaat het vaak om keuzes maken..
 • Herman Van Arendonk

  8 maanden geleden
  Bart Swings blijft een van de favorieten op de massastart, samen met de Amerikaan Mantia. De Nederlanders geven ook op deze Spelen de Russen en Amerikanen weer een pakje slaag.
 • DANNY RAES

  8 maanden geleden
  wat doe je op de spelen als je allerlaatste eindigt, blijf dan toch thuis